Autor: N1

Život
11.11.2020.
21:07
Gubitak ukusa i mirisa jedan je od ključnih simptoma koji ukazuje na kovid-19, ali postoji još jedan srodni simptom koji bi mogao poslužiti i kao znak upozorenja.
  • Milica

    29.04.2021 10:13
    Preležala sam kovid jos krajem novembra početkom decembra i 5 meseci kasnije idalje mi se potpuno nisu vratili miris i ukus... Imam neki odvratan miris u nosu s vremena na vreme , često pomislim da mi se sve sredilo, zatim pomirisem parfem i ima mi potpuno drugaciji miris od onog kakav zapravo jeste.. Meso ne mogu da jedem jer ima odvratan ukus i nakon toga imam mucnine , probala sam da mirišem limin svakog dana ali ni to mi nije pomoglo, ni njegov miris ne osecam isto..uzasno je i jedva čekam da se sve vrati u normalnu
  • Caca

    18.04.2021 23:42
    Ukus i miris
    Meni se vratila čula ali potpuno deformisana. Uzasan je osećaj. Muka mi je. Ko nesto pokvareno i trulo. Šosebno: parfemi, zvaka, zubna pasta, pavlaka, margarin, bombon. Ko neke fekalije. Ffffuuuujjjj. Do kad li će ovo trajati.
  • Slazem se

    14.04.2021 00:55
    Slazem se
    Imao sam koronu. Simptomi su bili lagani. Izgubio sam culo ukusa i miria i to je to. Nedostatak cula je trajao 6 dana.
    Nakon 2 meseca primetio sam da imam drugaciji ukus u ustima od bilo koje koka kole (zero, limun, vanila itd.), pepsija i kokte. Ne smeta mi puno jer ionako nikad nisam puno pio ta pica. Samo sam zbunjen, pomalo zabrinut ali i pocastvovan sto mi ne prija ta posast od pica. Stvarno me zanima kad ce se sve vratiti u normalu.
  • Bojana

    26.03.2021 09:43
    Vec oko 2 meseca povrce mi ima ukus i miris benzina ,a u zadnje vreme 3 nedelje manje -vise opada mi kosa jezivo.Nisam do sada imala kovid niti sam se testirala...
  • Nikolina Bačkulja

    19.11.2020 04:28
    Korona
    Slažem se sa svime.
    Meni kafa,meso,jaja,paprika,pirinač i mnogobrojna hrana imaju isti i ukus i miris,zaista na početku nisam povezivala sa Covid-om,međutim kako mi u zadnjih mesec dana opada kosa i čujem dosta ljudi da se žali na isto,istraživala sam i o ovoj temi. Lice mi je dva meseca u nekim ludim flekala/bubuljicama,kako god ih nazvali jer nisu ni klasične bubuljice a ni fleke;kosa mi je opadala u velikim količinama,što se nikada ranije nije desilo,pa čak ni “linjanje” u toku jeseni;promene sa čulom mirisa i ukusa. Za sada je to sve,a nadam se da će i na tome ostati. Baš je neprijatno jesti hranu i osećati toliko nepodnošljiv ukus. Da li ste se konsultovali sa lekarom?
  • gledali smo

    12.11.2020 04:23
    jedan slučaj manje
    da se ne uplasie šergarepamože da ima ukus benzine ilinafte inijekorona upitanju već pranje u Dunavu u kavezima prikačenim na traktore. Traktor zagazi u vodu sa šargarepom kavez sa sargarepomseokrece kao bubanj i tako se vrši pranje pa ona poprimi mirise sa traktora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna