Autor: Tanjug

Život
01.09.2021.
21:51
U Austriji je danas stupila na snagu izmena Zakona o saobraćaju koja predviđa veće kazne za prekoračenje ograničenja brzine.
  • Banderas

    07.09.2021 09:40
    Korupcija
    Zato sto je gospodja u naseljenom mestu Volerau AG (CH) (dozvoljeno50km/h) vozila 43km/h brze nego sto je dozvoljeno,dobila je kaznu od 189550 Svajcarskih franaka. Sud je osudio na kaznu od 401400 SFr,ali se ona zalila te je kazna smanjena na 189550 SFr koju je obavezna platiti u roku od 8 radnih dana inace ide na izdrzavanje zatvorske kazne. U Svajcarskoj se kazne odredjuju po poreskoj prijavi i po imovnom stanju tako da bogati trebaju osetiti snagu kazne. Postovani sagovornice @NSadjaninu Pre nego sto dozvolite sebi pravo da nekoga kritikujete ili kazete da "nije tacno",obrazujte se informisite se,naucite nesto,pre svega se naucite pristojnosti,pismenosti i kulturi.
  • Haha

    03.09.2021 15:18
    Samo kazem
    I 30 na sat je prebrzo ako gledas u telefon a vi razmislite sta je veci problem u saobracaju i da li se resava tako sto se smanjuje dozvoljena brzina i podizu kazne za istu.
  • xx

    02.09.2021 09:19
    Okanović i komitet za saobraćaj nisu drzavna institucija ili agencija nego servis za prdenje po televiziji.
  • NSadjanin

    02.09.2021 08:08
    @Banderas
    To nije istinita vest. Svaki put se doda po malo.
    Bilo je kazni od 1 milion, ali ostalo nije istina. Upucivanje na pregled kao i kod nas je je moguce, a moguca je i zaplena vozila dok se ne plati kazna i njegova eventualna prodaja. Uslovna kazna takodje, kao i povecanje kazne ukoliko se prekrsaj ponovi u odredjenom periodu. Ali oni recimo imaju i toleranciju greske radarskih sistema, dok su nasi u 0.0km/h tacni.
  • Banderas

    01.09.2021 22:09
    Srpska bahatost i bezobrazluk
    Svajcarci su najpostenije odradili kazneni zakon,za prekoracenja u naselju su strozija nego na otvorenom putu,a potpuno drugacija nego brza voznja na auto putu.Ali ako se radi o jacem prekrsaju,onda se kaznjava po poreskoj prijavi,jer bogati ljudi nece osetiti kaznu isto kao obicni gradjani,tako da je vozac koji je uhvacen da vozi 310km/h na auto putu gde h+je dozvoljena brzina 120km/h,platio 1milion Franaka,Bentli mu je oduzet i unisten pod presom,a vozac uz dodatne kazne upucen na obaveznu mesecnu proveru krvi na alhohol i drogu u trajanju od dve godine o vozacevom trostku i obaveznu posetu psihijatru dva puta sedmicno u trajanju od 2 godine o sopstvenom trosku.Nakon ovakvog siskaniranja komiteta za saobracaj prema pociniocima prekrsaja veoma je mala sansa da oni ponove isto delo.
    U srbiji se pak direktor komiteta za saobracaj hvali po televizijama da imaju super odnos sa vlascu i nista ne cini da se broj mrtvih,povredjenih smanji,da se kazne poostre,jednom recju tuzilastvo,policija komitet za saobracaj ne cine nista sto bi po ustavu i zakonu trebali da rade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna