Autor: Tanjug

Život
06.10.2021.
07:39
Londonska firma Henli i partneri, koja se bavi savetovanjem o državljanstvu i rezidencijalnom statusu, objavila je spisak "najmoćnijih" pasoša na svetu prema kojoj je prvi na listi japanski pasoš.
  • Limanac mase

    13.10.2021 03:58
    iz jedne beskobasicne zemlje
    Zbog cistog ega i "komunikacionih vestina" koje pokazuju #DostaPatetike i #BrunovaMama, i zato sto nikad ne pitamo zasto nego se nadvikujemo, prosipamo "mudrosti", "iskustva", kojekakve kliringe, brojeve putovanja itd. nam i jeste tako kako je!
    Jednostavno - nadglasavamo se, delimo se, uvek postoji onaj srbijanski prst novije srpske istorije koji ce se rado gurnuti u tudje oko i to bas onako neumesno i grubo, umesto da se postujemo bar malo i vodimo racuna o tome kako se obracamo i razgovaramo jedni sa drugima.
    Takodje ne bi bilo lose da se uhvatimo svi za ruke i pitamo odgovorne "A ZASTO SMO NA 39. MESTU?!?!" To za pocetak, krenuti od negde bar pa onda postavljati i ostala pitanja...
    Dokle god mi ovako siljimo jezike jedni po drugima preko ovih interneta, tako ce nam i biti, ako ne i gore, bar dok i nas sve djuture, ovako razdeljene i posvadjane ne prekrece u sta god im sine toga dana... mislite o tome dok putujete u te "bezkobasicne" zemlje i vracate se iz njih...
  • Dosta patetike

    10.10.2021 22:02
    @Brunova mama
    Poštovana gospođo, vi ste vrlo bezobrazni jer lažete, ne ja koji vas sa razlogom optužujem da lažete. Lažete da su vas nebrojeno puta to pitali, eto lepo vam i direktno to kažem, to ako vam se možda desilo jednom a najverovatnije nijednom ako imate takav "clearance", već ste možda čuli od nekoga kako se to njima jednom desilo pa ste odlučili da to ovde upotrebite i širite tu lažnu patetiku koju i inače širite skoro svakim vašim komentarom. I ne, nećete upotrebom latinskih izreka izgledati pametnije, niti će vaša laž tako izgledati verodostojnije, niti ćete ovim "napad je najbolja odbrana" postići da vaša laž postane istina. Pa ima nas još dosta koji redovno putujemo u SAD pa da vam to tako olako prođe. Lažete gospođo da su vas "nebrojeno puta" to pitali. Evo još jednom: lažete. A evo vam i isti zaključak ali ovaj put na našem jeziku: pametnome dosta.
  • Brunova mama

    07.10.2021 16:35
    @ Dosta patetike
    NIJE U MENI PROBLEM, ja radim u međunarodnoj organizaciji i imam clearance i na tom nivou kada ulazim ne samo u SAD. Naši sudržavljani su problem. Vrlo ste bezobrazni što me optužujete da lažem. U SAD, uzgred, putujem mnogo duže i malo češće od vas, pa znam šta govorim. I vrlo dobro sam upućena u propise za ulazak u tu zemlju, a i u ozbiljne evropske zemlje. Sapienti sat.
  • Dosta patetike

    07.10.2021 15:19
    @Brunova mama
    Poštovana gospođo, putujem u SAD više puta godišnje unazad više od 10 godina, sa izuzetkom prošle godine i ove samo jednom. Nikada, nijedan jedini put me za sve to vreme nisu pitali da li u prtljagu nosim kobasice, rakiju, slaninu niti su me u stvari ikada pitali išta vezano za prtljag na putu iz Srbije osim što ispunjavam obrazac koji svi putnici predaju o eventualnoj vrednosti robe koju nosim. Par puta su mi proveravali ručni prtljag zajedno sa drugim putnicima pri ukrcavanju na domaći let što nije bilo zbog pasoša jer ti iz TSA što proveravaju prtljag pasoš ni ne vide. Poslednji put kada im je moj pasoš bio interesantan je bilo davno u vreme plavog pasoša na kojem je još pisalo SRJ iako se ime države već promenilo, kada je službenik više iz znatiželje pitao koleginicu da li zna gde je Jugoslavija.
    Ili lažete da ste "nebrojeno puta bili pitani" jer imate tu tendenciju da širite lažnu patetiku što se oseća u praktično svakom vašem komentaru, ili je možda ipak neki problem u vama ako vas stalno tako proveravaju.
  • Brunova mama

    06.10.2021 17:03
    SFRJ pasoš je bio neuporedivo "jači" od ovoga, ali bila vam je potrebna viza da biste ušli u SAD, Kanadu, na primer. U Veliku Britaniju se putovalo bez vize, ali ste je dobijali po dolasku na aerodrom, u pasoš se udarao pečat kojim se propisivala dužina boravka u zemlji. Ne verujem da je viza bila potrebna za putovanje u većinu zemalja Latinske Amerike, a za Čile vam ni danas ne treba.

    Sadašnji pasoš Republike Srbije često ume da bude razlog da osetite diskriminaciju. Jer dolazite iz zemlje koja baš i nije na nekom dobrom glasu odavno. Kao neko ko putuje često u SAD, nebrojeno puta sam bila pitana da li u prtljagu nosim kobasice, rakiju, slaninu... To treba da zahvalim primitivcima iz ove zemlje koji to redovno čine i krše propise zemlje u koju ulaze. Ako neko misli da je prijatno biti strpan u isti koš sa takvima, grdno se vara. Osetite se bedno i besno.
  • Sputnik

    06.10.2021 08:57
    SFRJ pasoš
    SFRJ pasoš je bio neuporedivo cenjeniji od svih kasnijih svih zemalja proisteklih iz nje. Vize su bile potrebno svega za nekoliko zemalja, tipa Paragvaj, Južna Afrika, Izrael, Tajvan, Južna Koreja, Čile...uglavnom onih s kim nije održavala diplomatske, sledstveno tome ni konzularne odnose.

    Nisam nikakav jugonostalgičar, ali po svim kriterijumima ono je bila respektabilna, ozbiljno organizovana država, naspram ovih patuljastih, mini despotija lokalnih oligarhija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna