Autor: Večernji.hr

Život
15.01.2023.
10:53
Svima su nam poznati nedostaci prevelikog unosa soli, uključujući probleme sa srcem i krvnim pritiskom.
  • Aleksa

    18.01.2023 22:02
    So je neophodna
    Sta znaci previse soli? Koja je to kolicina to se ne navodi. Kamena so je najnezdravija i sadrzi dva minerala morska u zavisnosti iz kog mora izmedju dvadeset i trideset a morska so pomesana sa malo pepela od kvalitetnog tvrdog drveta preko sto minerala. Narocito je dobro na moru udisati so iz vazduha ili je dobijati preko koze kupanjem i to dize imunitet sprecava respiratorne bolesti i u opste je uz suncanje jako korisno ali bez mazanja industrijskim kremama pogotovo sa velikim faktorom zastite jer su dokazano kancerogene i sprecavaju usvajanje D vitamina kojeg u ishrani ima jako malo i naj ise se dobija suncanjem. Normalno da unos soli secera od secerne repe ne iz trske ili vestackih zasladjivaca kao i suncanje koristi zdravlju i nepohodno je ali bez ekstremnog preterivanja. Tako su i za svinjsku mast tvrdili da nije zdrava a danas svi znaju da je pored hladno cedjenih ulja najzdravija. Industrijsko ulje se sve vise proizvodi tako sto ulju dobijenom iz nafte dodaju deo suncokretovog kukuruznog ili nekog drugog ulja. Najopasnije su biljne masti dobijene iz biljnih ulja opet uz dodatak masti iz nafte i po hemijskoj strukturi margarin se od nafte razlikuje u jednom molekulu. Sve sto vam preporucuju kao dobro u glavnom nije i treba se informisati iz vise izvora pa tek onda prihvatati. Industrijski proizvodi su svi stetni i puni hemije od pojacivaca ukusa vestackih boja do konzervanasa pa ko ima uslova treba sto vise da jede domacu hranu i proizvode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna