Danas vam donosimo jednostavan i ukusan recept za koru pice od karfiola, što je dobra varijanta za one koji izbegavaju gluten ili žele da unesu nešto manje ugljenih hidrata.
Poreklom sam iz istočne Srbije! U detinjstvu sam naučio da jedem nebrojano mnogo proizvoda od mleka. Sirevi raznih vrsta: kravlji, ovčiji, kozji, mešani (najčešće kravlje i ovčije mleko - što je za mene savršena kombinacija); mladi, prevreli, podliveni, sitni, polutvrdi i tvrdi ("kačkavalji") itd. Osim toga pravili smo i kajmak ali je najbolji bio na zapadu Srbije (Užice!). Da ne komplikujem, imam pitanje: uz toliko naših kvalitetnih proizvoda, decenijama nam poturaju fetu, mocarelu i gomilu drugih sireva koji ne mogu da se mere sa našim proizvodima. Zašto? Šta fali našim proizvodima? Ima na Evropskom i svetskom tržištu pojedinačnih proizvoda koji su bolji. Svaka čast! Ali zašto neku "Fetu" promovišemo protiv (primer) sokobanjskog podlivenog sira od mešanog kravljeg i ovčijeg mleka? Taj koji to radi ima lični interes ili nema pojma - nema treće!
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Malo drugačija, a jednako ukusna verzija mnogima omiljene brze hrane: Pica sa korom od karfiola
Autor: 021.rs
Život
•07.05.2025.
•05:13 > 07:13
Komentari 1
Milutin
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H