Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Tajani: Evropa treba da strahuje od umnožavanja malih država

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani, ocenio je danas da bi Evropa trebalo da "strahuje" od umnožavanja malih država, u trenutku kada se Katalonija trudi da se odvoji od Španije, a italijanske regije Lombardija i Veneto drže referendum o sticanju veće autonomije.

Srpski preduzetnici prosečno zapošljavaju 120 ljudi u firmi

Rezultati studije "EU Preduzetnički barometar 2017", u kojoj je učestvovalo 107 srpskih preduzetnika, pokazalo je da su muškarci u Srbiji skloniji ulasku u preduzetničke vode od žena, da je čak 85 odsto njih ima visoko obrazovanje, a svoj biznis su započeli u proseku sa 30 godina.

Zagreb: Ubio oca i rođaku, pa izvršio samoubistvo

Muškarac (40) ubio je hicima iz vatrenog oružja muškarca (64) i teško ranio tridesetogodišnju ženu u porodičnoj kući u Kupinečkom Kraljevcu, a potom izvršio samoubistvo u šumi na području Kupinca, saopštila je zagrebačka policija.

Todorić: Vraćam se u Hrvatsku čim prikupim dokaze protiv države

Osnivač posrnulog hrvatskog koncerna Agrokor Ivica Todorić najavio je jutros, povodom raspisivanja poternice za njim, da će se vratiti u Hrvatsku kada završi prikupljanje relevantnih dokaza da bi se "suprotstavio zajedničkom zločinačkom poduhvatu dela političkih elita i njihovih pomoćnika koji se sakrivaju iza institucija države".