Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Penzioneri ljuti jer im ostaju umanjene penzije

Očekivanja 1,7 miliona penzionera da će vlada do kraja ove godine ukinuti Zakon o privremenom umanjenju penzije i od 2018. godine krenuti s usklađivanjem primanja prema rastu inflacije i BDP-a, pala su u vodu.

Srbija u v.d. stanju: Način da vlast drži službenike u šaci

Predstavnik organizacije Transparentnost Srbija (TS) Zlatko Minić izjavio je da vlastima odgovara da se državni službenici u v.d. stanju nalaze na položaju, jer su vršioci dužnosti svesni da su lako zamenljivi i da im položaj zavisi od volje onoga ko ih je postavio.

"Moramo da shvatimo da smo mi agresori"

U okviru 51. Bitefa u Jugoslovenskom dramskom pozorištu izvedena je predstava "Sneg" po romanu turskog nobelovca Orhana Pamuka, u režiji mladog nemačkog reditelja turskog porekla Ersana Mondtaga.

Zemljotres od 5,5 Rihtera potresao Sečuan

Zemljotres jačine 5,5 stepeni Rihtera potesao je danas oblast 78 kilometara zapadno od kineskog grada Guangjuan, u provinciji Sečuan, saopštio je Američki geološki institut.

Iz škole izlaze neobrazovani

Šezdeset odsto dece širom sveta ne dostigne osnovne nivoe znanja u osnovnim i srednjim školama, upozorili su autori istraživanja koje je sproveo UNESKO Institut za statistiku, preneo je BBC, dodajući da na isti problem ukazuje i Svetska banka.

Tramp poziva na obnovu Portorika

Predsednik SAD Donald Tramp pozvao je danas na "masivne napore u obnovi" Portorika posle prolaska uragana Marija, govoreći o srednjoročnom planu finansiranja te američke teritorije koja je već u ogromnim dugovima.