Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dodik: Projekat srpskog nacionalnog ujedinjenja je opravdan, logičan i politički fer

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je da srpska nacionalna zajednica u svim republikama bivše SFRJ, osim Srbije, ima gotovo "katastrofalnu poziciju", te poručio da Srbi, kao narod koji je teško stradao u proteklom veku, imaju pravo na "projekat nacionalnog ujedinjenja, koji je potpuno opravdan, logičan i fer u političkom smislu".

Spor između BiH i Hrvatske oko mosta

Spor oko gradnje Pelješkog mosta između Bosne i Hercegovine i Hrvatske ponovo će biti otvoren, a moguća je i međunarodna arbitraža, jer BiH traži da se taj projekat zaustavi sve dok se ne reši otvoreno pitanje morske granice kod Neumskog zaliva, najavio je u subotu predsednik Glavnog odbora SDA Halid Genjac.

Index: U sred Zagreba se vijori "jugoslovenska zastava"

Iako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iz budžeta namenio nešto više od 700.000 evra za kupovinu 29.000 hrvatskih zastava, izgleda da se potkrala i jedna greška jer jedna od njih, postavljena na Domovinskom mostu, izgleda kao zastava nekadašnje SFRJ, što je po zakonu kažnjivo.

Zatvorenici u Smederevu obrađuju 117 hektara zemlje

Okružni zatvor u Smederevu ima poljoprivredno imanje koje održavaju, obrađuju i deo prihoda dobijaju zatvorenici, a pri kraju je i postupak za dobijanje dozvole za gradnju hladnjače od oko 100 kvadratnih metara, kao i tri prostorije za destilerijom i laboratorijom.

Irski premijer: Jedinstvena rešenja za granicu posle Bregzita

Bregzit je izazov generacije i biće potrebna "jedinstvena rešenja" kako bi se sprečila velika šteta, rekao je irski premijer Leo Varadkar, istakavši da, u trenutku kada Bregzit preti da donese podele između severa i juga, "treba graditi više mostova, a manje granica".