Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nuklearna proba Severne Koreje izazvala jak zemljotres

Severna Koreja danas je sprovela šestu nuklearnu probu, potvrdila je japanska vlada posle izveštaja nekoliko stranih instituta za geologiju da je registrovana "eksplozija" magnitude 6,3 u blizini lokacije gde je sprovedena atomska proba.

I prespora vožnja ugrožava saobraćaj

"Besni" automobili sa bahatim vlasnicima, koji "legnu na gas" prva su asocijacija na opasnu vožnju, ali manje je poznato da živote ugrožavaju i oni koji su prespori na putu.

Na Horgošu se čeka dva sata

Na izlazu iz Srbije u pravcu ka Mađarskoj, na graničnom prelazu Horgoš putnička vozila čekaju oko dva sata, podaci su Uprave granične policije.

Pokrenut laser koji pruža uvid u nano svet

Pokretanjem najsnažnijeg svetlosnog lasera na svetu u Nemačkoj, naučnicima bi trebalo da bude omogućeno da u novom svetlu vide unutrašnji rad atoma, virusa i hemijskih reakcija.

Sipali deterdžent u beogradske fontane

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je noćas, u "verovatno organizovanoj akciji", sipan deterdžent u fontane na Trgu Nikole Pašića, na Tašmajdanu, ispred Tehničkog fakulteta, kod Vukovog spomenika, ispred Kulturnog centra Beograda i u fontanu Breza.

Od javnog sektora živi oko 80 odsto severa Kosova

Državni organi, javna preduzeća i ustanove čiji je osnivač Republika Srbija zapošljavaju oko 12.000 radnika na Kosovu, navodi se u predstasvljenom Istraživanju Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER).

Predstavljanje Deklaracjie o opstanku srpske nacije u novembru

Deklaracija o opstanku srpske nacije biće predstavljena u parlamentima Srbije i Republike Srpske u novembru, a početkom novembra biće održana i prva zajednička sednica vlada Srbije i RS, rekli su zvaničnici Beograda i Banja Luke na konferenciji za novinare u Beogradu.