Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Skrivao 30 kilograma marihuane u kolima, odala ga nervoza

U putničkom vozilu sa srpskim tablicama na graničnom prelazu iz Mađarske prema Srbiji - Reske pronađeno više od 30 kilograma materije za koju se sumnja da je marihuana, saopštila je mađarska poreska i carinska služba, prenosi portal vajma.info.

Naučnici sve bliži presađivanju svinjskih organa ljudima

Međunarodni tim naučnika napravio je korak napred u ksenotransplantaciji ili presađivanju organa među različitim vrstama, stvorivši genetski modifikovane svinje čiji su organi pogodni za transplantaciju ljudima, objavljeno je u američkom časopisu "Science".

Zabranjen rad fabrici na Adi Huji, požar možda podmetnut

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić poručio je da je zbog učestalih požara u Fabrici kartona Beograd doneta odluka da se ona privremeno zatvori, odnosno izrečena je mera zabrane rada fabrike da bi se nesmetano sprovela istraga i utvrdili eventualni propusti u njenom radu.

REM oduzeo dozvole medijima zbog neplaćanja naknade

Od početka godine, Regulatorno telo za elektronske medije pokrenulo je 43 postupka za oduzimanje dozvola medijima koji mu nisu platili naknadu, a tri medija su već izgubila pravo da pružaju medijske usluge, saznaje Udruženje novinara Srbije.

Kooperant mesare pobegao sa 723 svinje

Mesna industrija Vajda iz Čakovca je perfidnom operacijom ostala početkom ovog meseca bez 723 svinje koje su najverovatnije završile na crnom tržištu mesa, piše Jutarnji list.

Žandarmerija izvukla čak 20 utopljenika za mesec i po

Ronilačka jedinica Žandarmerije je od početka jula čak 20 puta intervenisala u izvlačenju utopljenika, izjavio je danas komandant te jedinice Aleksandar Kikoš i apelovao na građane da budu oprezni i svesni opasnosti kada se nalaze na rekama.

Novac za dve novoosnovane zadruge u Srbiji

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milаn Krkobаbić potpisao je danas u Beogradu ugovore o dodeli bespovrаtnih sredstаvа s direktorima prve dve novoosnovane zadruge u okviru projekta "500 zadruga u 500 sela" koji sprovodi Vlada Srbije.

Država anketira privrednike o šteti zbog odluke Hrvatske

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da država trenutno anketira oko 160 izvoznika voća i povrća kako bi se utvrdilo da li je bilo štete zbog odluke Hrvatske da 22 puta poveća naknadu za fitosanitarnu kontrolu uvoza.