Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Radnici Fijata i sutra nastavljaju štrajk

Štrajkači prve i druge smene u fabrici Fijat Krajsler automobili Srbija, odlučili su danas velikom većinom glasova da nastave protest, a za sutra je najavljena protestna šetnja od fabrike do zgrade gradske uprave u Kragujevcu.

Evro sutra 120,28 dinara

Dinar će u utorak oslabiti 0,1 odsto prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji devizni kurs biće 120,28 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Utvrđeno: Propusti u radu Centra za socijalni rad

Komisija Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja konstatovala je propuste u radu novobeogradskog odeljenja Gradskog centra za socijalni rad, ispred koga je pre desetak dana ubijena L.O. i naložila direktoru tog centra da preduzme mere za utvrđivanje konkretne odgovornosti.

Otpremnine prosvetarima do 8.000 evra

Otpremnine zaposlenima u prosveti, koji budu proglašeni za tehnološki višak, kretaće se u rasponu od šest prosečnih plata do 8.000 evra, rekla je Jasna Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, posle sastanka sindikalaca sa predstavnicima Ministarstva prosvete i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Pokrenut prvi postupak u Srbiji zbog proganjanja

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je prvi postupak zbog novog krivičnog dela - proganjanje, protiv V.M. zbog sumnje da je protivno volji J.M. pokušao da uspostavi s njom kontakt slanjem poruka i pozivima.

Sremska Mitrovica: Izbo mladića nožem u grudi

Policija u Sremskoj Mitrovici uhapsila je M.S. (22) zbog sumnje da je u jednom ugostiteljskom objektu u tom mestu nakon kraće rasprave nasrnuo na dvadesetdvogodišnjeg mladića i ubo ga nožem u grudi.

Obnovljena proizvodnja BIP piva

Proizvodnja BIP piva je obnovljena pošto je makedonska kompanija M6-Eden započela partnerstvo sa Beogradskom industrijom piva.