Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Jak zemljotres pogodio Peru

Snažan zemljotres, jačine 6,1 stepen Rihterove skale, potresao je danas centralne delove Perua, što je izazvalo paniku među stanovnicima nekoliko gradova.

Crkveno venčanje u Srbiji i do 300 evra

Ukoliko žele da se venčaju u hramovima ili manastirima Srpske pravoslavne crkve, parovi u Srbiji moraće da pripreme svote od 50 do 300 evra, što nekad podrazumeva samo zakup crkve, ali ne i naknadu za sveštenika.

VIDEO: Požari bukte širom Portugala, zatražena pomoć EU

Više od 3.000 vatrogasaca bori se i danas sa šumskim požarima širom Portugala, a ta zemlja je zatražila i pomoć od Evropske unije u savladavanju vatrene stihije koja preti da se proširi s obzirom na visoke temperature koje su meteorolozi najavili za predstojeće dane.

Holanđani snimaju serijal o turističkoj ponudi Srbije

Produkcijska kuća iz Holandije "Endemol Shine Netherland" emitovaće serijal od četiri epizode o Srbiji u okviru digitalne platforme za putovanja "Wander" koja je vodeća za zemlje Beneluksa sa 7,5 miliona pregleda, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Islamska država se finansirala preko eBay-a

Militanti terorističke organizacije Islamska država zaključili su fiktivni dogovor sa trgovinskom onlajn-platformom Ebay za finansiranje svoje kriminalne delatnosti u SAD, piše Wall Street Journal pozivajući se na tajne dokumente FBI.