Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pad Makronove popularnosti

Popularnost francuskog predsednika Emanuela Makrona doživela je veliki pad sa 43 na 36 odsto, rezultati su najnovije ankete instituta YouGov.

"Ne palite vatru, ne rizikujte živote"

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić apelovao je na građane da u ovim vrelim danima ne pale vatru na otvorenom jer na taj način rizikuju svoje, ali i tuđe živote.

VIDEO: Gori najveća riblja pijaca na svetu

Desetine vatrogasaca bore se s velikim požarom koji je izbio na tokijskoj ribljoj pijaci Cukiji, najvećoj ribljoj pijaci na svetu i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija u glavnom gradu Japana.

BBC objavio prilog o homofobiji u Srbiji

Britanska televizija BBC objavila je kratak video prilog pod nazivom "Homofobija u Srbiji" u kojem se pita da li su se stavovi o pripadnicima LGBT zajednice promenili od kako je Ana Brnabić izabrana za premijera Srbije.

Srbija prva po grinfild direktnim stranim investicijama

Srbija je prva u svetu po indeksu performansi grinfild direktnih stranih investicija jer su regulatorna reforma, niska cena rada i pristup tržištu EU nadvladali inače razočaravajuće ekonomske performanse zemlje, objavio je Fajnenšel tajms.

Gde se mogu zameniti metalni evri u Srbiji

Ovlašćene menjačnice u Srbiji mogu da se odluče da otkupljuju strani kovani novac, dok je u bankama ta usluga nemoguća, piše danas finansijski portal Kamatica, koji je istraživao da li je i gde moguće zameniti sitan strani metalni novac u našoj zemlji.

Šutanovac oslobođen za aferu pašnjak

Demokratska stranka saopštila je danas da je Viši sud u Beogradu potvrdio presudu Prvog osnovnog suda po kojoj je lider DS-a Dragan Šutanovac oslobođen optužbi da je izvršio krivično delo neprijavljivanje imovine ili davanje lažnih podataka o imovini.