Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Agencija: Srbija spremna za eventualne nuklearne nesreće

Predstavnici Srbije učestvovali su na do sada najvećoj međunarodnoj vežbi simulacije na nuklearnu nesreću i tom prilikom su pokazali da je naša zemlja spremna, da ima odgovor na ovakve situacije i pripremljena je na adekvatne mehanizme za zaštitu i spasavanje.

Papa Franja uveo četvrti kriterijum za sveca

Papa Franja uneo je jednu od najznačajnijih promena poslednjih stoleća u proceduri proglašenja svecima Katoličke crkve dodavši novu kategoriju za ljude koji su dali svoje živote kako bi spasili druge.

"Raspisati referendum o prodaji oranica strancima"

Prodaju poljoprivrednog zemljišta u Srbiji strancima treba odložiti i ograničiti, a treba pripremiti referendum da bi se utvrdilo da li gradjani podržavaju da se to potpuno zabrani, ocenili su danas agroekonomisti.

"Ovog leta neće biti postignute rekordne temperature"

Temperature ovog leta su iznad proseka, ali nisu ekstremne, jer 15 godina unazad imamo veoma topla leta, rekao je načelnik službe prognoze vremena Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) Goran Mihajlović.

Poginuo zamenik gradonačelnika Čačka Radoš Pavlović

Zamenik gradonačelnika Čačka Radoš Pavlović, preminuo je danas na odeljenju intenzivne nege čačanske bolnice, nakon teških povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila nešto posle 15 sati u mestu Vranići kod Čačka.

Pre konkursa napraviti bazu istraživača i naučnih radova

Pre objavljivanja novog konkursa za nauku, odnosno finansiranje naučnih projekata potrebno je napraviti bazu istraživača i naučnih radova i utvrditi način finansiranja istraživača, izjavila je danas predsednica Sindikata nauke Srbije Đurđica Jovović.