Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pežo kupuje Opel

Deoničari kompanije PSA grup, u čijem vlasništvu je Pežo, odobrili su danas plan za kupovinu Opela koji je u vlasništvu Dženeral motorsa (GM).

Bernar Anri Levi dobio tortu u lice

Francuski filozof Bernar Anri Levi pogođen je danas tortom u lice, nekoliko sekundi pošto je počeo da se obraća publici u Kulturnom centru Beograda posle projekcije svog filma u okviru programa Beldoksa.

Dodeljene nagrade NUNS-a za istraživačko novinarstvo

Novinarka televizije N1 Maja Nikolić dobitnica je nagrade za istraživačko novinarstvo u kategoriji elektronskih medija koju dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije u saradnji sa ambasadom Sjedinjenih Američkih država u Beogradu.

Sudija Majić: U pravosuđu mora da se desi pobuna

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je da "kada premijer ili neko drugi unapred kaže da je neko 'najveći kriminalac' ili 'najveći tajkun' koga smo u Srbiji imali, to je jasna poruka u kom pravcu je poželjno dalje postupanje" i da očekuje da će se protiv takvog stanja pobuniti samo pravosuđe.

Dačić: Zabranićemo Vokeru ulazak u Srbiju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Srbija iskoristiti sva pravna i politička sredstva kako bi uputila protest zbog izjave Vilijama Vokera i to će biti i tema njenog obraćanja Savetu bezbednosti UN.

Božović: Stefanović radio po nalogu Zvezdana Jovanovića

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović podelio je novinarima dokument "Izveštaj o izvršenim proverama navoda iz podneska osudjenika Zvezdana Jovanovića" i rekao da je to "dokaz da je ministar Nebojša Stefanović radio po nalogu čoveka koji je osudjen za ubistvo premijera Zorana Djindjića". Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić kaže da Božović nije dokazao da je ministar uticao na unutrašnju kontrolu policije.

Ombudsman: Hitna pomoć da se izvini građanima

Vršilac funkcije zaštitnika gradjana Miloš Janković ocenio je danas da je beogradski Zavod za hitnu medicinsku pomoć postupio "suprotno propisima, profesionalnim standardima i etičkim pravilima ponašanja" kada je 11. aprila saopštio da neće moći da interveniše u centru Beograda zbog održavanja protesta "Protiv diktature".

Angio-sale u Subotici, Zrenjaninu i Somboru u roku od 90 dana

Uprava za kapitalna ulaganja i kompanija "Siemens Healthcare" iz Beograda, potpisale su danas ugovor o nabavci tri angio-sale u vrednosti od 138,15 miliona dinara, koje će u narednih 90 dana biti isporučene zdravstvenom sistemu Vojvodine, odnosno opštim bolnicama u Subotici, Somboru i Zrenjaninu.