Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Razbijena banda krijumčara izbeglica

Austrijska policija razbila je međunarodnu bandu krijumčara ljudi, čiji šef je delovao iz Beograda, saopštila je danas ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner.

Stažiranje farmaceuta šest meseci

Izmenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti biće izjednačen period obavezne prakse za diplomirane stomatologe, farmaceute, lekare i medicinske sestre, koji će za sve njih ubuduće biti šest meseci.

Senta: Počele pripreme za Nikoljdanski festival rakije

U toku su pripreme za 15. međunarodni Nikoljdanski festival rakije koji organizuju predsedništvo udruženja poljoprivrednika Sente i Sekcija voćara u saradnji sa Redom vitezova rakije "Sveti Nikola" gde se nadmeću proizvođači rakije iz Srbije i zemalja okruženja.

Bugarski: Izbeglička kriza izazov za vojvođanske opštine

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski rekao je da situacija sa migrantima u Vojvodini i dalje donosi izazove kako za opštine, tako i za pokrajinske i državne vlasti, te da je na nivou države potrebno odrediti strategiju upravljanja ovom krizom.

Deset najtraženijih nacista na svetu

Ni 70 godina po završetku Drugog svetskog rata i Nirnberških procesa koji su usledili, a pred tim sudom pojavili su se redom nacisti Joahim fon Ribentrop, Alfred Rozenberg, Fric Zaukel, Martin Borman, Hans Frank, Vilhem Frik, Hans Friče, Valter Funk, Herman Gering, Rudolf Hes, itd, najveći broj istaknutih nacista nije izveden pred lice pravde.

Verbić: Kome je 7.000 dinara malo, neka vrati

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da oni predstavnici sindikata koji smatraju da pomoć od 7.000 dinara nije fer, mogu to da vrate u republički budžet.

Srbija može u EU samo uz GMO?

Među uslovima koje Srbija mora da ispuni da bi postala članica Evropske unije je ispunjenje jedne od šturih stavki u poglavlju o poljoprivredi i ruralnom razvoju. Od Srbije se, naime, zahteva da usvoji novi zakon o GMO, koji će našoj zemlji omogućiti da se priključi Svetskoj trgovinskoj organizaciji.

Dinar minimalno slabiji

Dinar je danas oslabio prema evru 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 120,6990 dinara za jedan evro, saopšteno je iz Narodne banke Srbije.

Novosađani rasturali lažne dolare po Crnoj Gori

Crnogorska policija saopštila je da je pet osoba, dva državljanina Srbije i tri državljanina Crne Gore, osumnjičeno da je na teritoriji te države stavilo u promet 246 falsifikovanih novčanica u apoenima od po 100 američkih dolara, čime su za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 18.000 evra.

Švedska uvodi kontrolu granica zbog talasa izbeglica

Švedska će privremeno da uvede kontrolu svojih granica kako bi se suočila s talasom izbeglica koji preti da "ugrozi javni red i mir" i komplikuje rad imigracione službe u zemlji, saopštila je danas vlada u Stokholmu.