Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

EU: Kontrola Šengena, bez viza za Srbiju

Evropska unija će u sklopu juče usvojenih mera bitke protiv terorizma izmeniti odredbe Šengena i uvesti pasoške kontrole na šengenskim granicama i za državljane Evropske unije, ali režim bez viza za boravak do tri meseca i dalje ostaje na snazi za građane država Zapadnog Balkana.

Kikinda: Javni radovi uposlili 78 ljudi

U okviru poslednjeg ovogodišnjeg poziva Nacionalne službe za zapošljavanje, Kikindi su odobrena četiri programa u kojima je za tri meseca zaposleno 11 osoba, dok su za osobe sa invaliditetom odobrena dva programa sa troje zaposlenih.

Uhapšeni dileri heroina u Zemunu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zemunu, u akciji suzbijanja narkomanije, uhapsili su i odredili zadržavanje D.J. (30) i A.S. (26) zbog postojanja osnova sumnje da su neovlašćeno proizvodili i stavljali u promet drogu.

PIO fond prekršio Zakon o javnim nabavkama

Fond PIO je prošle godine imao rashode od oko 76 miliona dinara za usluge koje su nabavljene bez primene Zakona o javnim nabavkama, iako nisu postojali razlozi za izuzeće od primene tog zakonskog akta, saopštila je danas Državna revizorska institucija.

Evropska komisija tuži Grčku zbog otpadnih voda

Zbog nepropisnog tretiranja otpadnih voda Evropska komisija je po drugi put tužila Grčku i od suda traži da je kazni sa najmanje 15 miliona evra. Tužba se odnosi na ispuštanje voda u zaliv Elefsini.

Hapšenja u Holandiji i Švedskoj

Policija u Roterdamu uhapsila je sinoć tri muškarca nakon pronalaženja sumnjivog automobila sa belgijskim tablicama, ali je isključila moguću vezu sa potragom za Salahom Abdeslamom, beguncem koji je učestvovao u napadima u Parizu 13. novembra.

Pančevo: Promocija podoficira

Vojna svečanost povodom prijema polaznika šeste i sedme klase Osnovnog kursa za podoficire u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira biće održana danas u Pančevu.

Ombudsman: Zaštita dece neadekvatna

Obrazovna, zdravstvena i socijalna zaštita dece i dalje je nedosledna, nedovoljna i neadekvatna u praksi, uprkos pomaku rada nadležnih institucija, saopštio je pokrajinski ombudsman povodom Svetskog dana deteta, 20. novembra.