Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Obama traži ukidanje sankcija Iranu

Predsednik SAD Barak Obama zatražio je od svoje administracije da učini korake ka ukidanju sankcija Iranu, u skladu s nuklearnim sporazumom postignutim između svetskih sila i Teherana u julu.

Japanci žele svežu radnu snagu iz inostranstva

Tri četvrtine japanskih kompanija podržava otvaranje zemlje za inostranu radnu snagu kako bi se rešio problem manjka radnika, pokazali su rezultati Rojtersove ankete koji su u suprotnosti sa nespremnošću tamošnje vlade da to učini.

Pećinci: Omladinci snimaju film o prevenciji HIV

Jedina omladinska organizacija u opštini Pećinci privodi kraju realizaciju omladinskog projekta "Informiši se o HIV-u – promovisanje zdravih i bezbednih stilova života među mladima u sremskom okrugu" čija je realizacija počela polovinom avgusta.

Desnica pobedila na izborima u Švajcarskoj

Nacionalistička Švajcarska narodna stranka (SVP), koja se protivi dolasku migranata u zemlju, pobedila je na današnjim izborima za švajcarski parlament, pokazale su izlazne ankete.

Hrana i humanitarna pomoć stigli u Siriju

Kamioni sa hranom i humanitarnom pomoći ušli su danas u četiri sirijska grada, skoro jedan mesec nakon dogovorenog prekida vatre u gradovima, javio je AFP pozivajući se na Crveni krst i sirijske izvore.

Ukrajina će razmatrati Darta Vejdera za premijera

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko moraće da donese zakonsku odluku o inicijativi o imenovanju Darta Vejdera za premijera te zemlje, s obzirom da je peticiju koja to predlaže potpisalo 25.000 ljudi, što je zakonski minimum da bi predlog bio uzet u razmatranje.

Ministarstvo: Sve više građevinskih firmi na "beloj" listi

Od uvođenja "belih" i "crnih" lista u oblasti građevinarstva, povećan je broj kompanija na "beloj" listi, kao i broj zaposlenih na neodređeno vreme u rangiranim firmama, dok je broj povreda na radu smanjen za trećinu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

VIDEO: Protest u Podgorici, ultimatum Đukanoviću

Protestni skup Demokratskog fronta, na kojem se okupilo više hiljada ljudi, održan je večeras u centru Podgorice, uz ultimatum premijeru Milu Đukanoviću da do subote podnese ostavku i da bude formirana prelazna vlada.

Orić i Muhić sutra pred sudom o svojoj krivici

Nekadašnji komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić i njegov saborac Sabahudin Muhić, koje optužnica tereti za zločine protiv ratnih zarobljenika na području Srebrenice i Bratunca, trebalo bi da se sutra izjasne o krivici pred Sudom BiH.

Panović: Reagovanje SNS manipulativno

Glavni i odgovorni urednik Danasa Zoran Panović ocenio je danas da je reagovanje Srpske napredne stranke na njegovo gostovanje u Dnevniku RTS "tendenciozno i manipulativno" i dodao da nije rekao da su govori gostiju unapred isprogramirani, već da se iz njegovih reči moglo naslutiti da i izbor gostiju nešto podrazumeva.

Dačić: Ovakvih čvaraka nema nigde u svetu

Predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posetio je danas u Valjevu tradicionalni Festival duvan čvaraka, zaštićenog specijaliteta tog kraja.

Iako ne finansira, SAD traži da ostane u Unesku

Američki državni sekretar Džon Keri uputio je danas poziv Unesku da zadrži SAD u izvršnom telu ove organizacije, iako je ta država u protekle četiri godine prestala da je finansira, posle odluke o prijemu Palestine 2011.