Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Rusija uložila veto na osnivanje suda o malezijskom avionu

Rusija je juče uložila veto na rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o osnivanju međunarodnog suda za utvrđivanje odgovornosti za obaranje aviona "Malezija erlajnsa", koji je pogođen 17. jula prošle godine iznad istočne Ukrajine, kada je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

FOTO: Pronađeni ostaci nestalog aviona MH-370?

Olupine koje su pronađene na obali ostrva Reinion, istočno od Madagaskara, ispituju se kako bi se utvrdilo da li su u vezi sa nestankom aviona "Malejža erlajnz" sa leta MH-370, rekao je član francuskih vazdušnih snaga koji je stacioniran na tom ostrvu.

Na humanitarnoj aukciji sat koji je Babić poklonio Božoviću

Sat koji je šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić dao poslaniku DS Balši Božoviću stavljen je na licitaciju, saopštila je DS navodeći da će sav prihod od prodaje ići u dobrotvorne svrhe i da će svakom ponuđaču biti zagarantovana anonimnost.

Ministarstvo apeluje: Ne idite u Tunis

Ministarstvo spoljnih poslova apelovalo je ponovo na građane da ne putuju u Tunis zbog nestabilne bezbednosne situacije, a one koji se tamo već nalaze pozvalo da se prijave ambasadi Srbije kako bi im, u slučaju potrebe, mogla pružiti konzularnu zašitu i pomoć.

FOTO: Antiruski bilbord u Podgorici

Anonimni naručilac bilborda koji je osvanuo u Podgorici upućuje "pozdrav" odlazećem ambasadoru Ruske Federacije Andreju Nesterenku, poručujući mu da ide što dalje od Crne Gore.

Varufakis osniva alijansu za Evropu

Bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis želi da osnuje alijansu za Evropu u kojoj će i nemački konzervativci biti dobrodošli, rekao je on za nemački politički magazin "Špigel" i naveo da taj savez neće biti partija.