Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pastor: Mađarski zid može biti koristan za Srbiju

Povodom odluke Mađarske da podigne zid prema Srbiji kako bi sprečila ulazak ilegalnih migranata, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor kaže da to može Srbiji da bude od koristi, jer ako izbeglice tuda ne mogu da prođu, izabraće drugu putanju.

Protest zbog zabrane gasa za smejanje

Desetine demonstranata okupilo se u subotu ispred zgrade britanskog parlamenta, protestujući zbog planova vlade da zabrani određene vrste droge, uključujući gas za smejanje.

Prodaje se kuća Lava Trockog

Kuća sa 18 spavaćih soba i pet kupatila, ruskog revolucionarnog lidera Lava Trockog u Istanbulu stavljena je na prodaju.

Neizvesna sudbina Radio Leskovca

Iako je Agencija za privatizaciju naložila gašenje Radio Leskovca desetoro zaposlenih još uvek tamo radi, očigledno volonterski i održava program.

Bivši bokser nokautirao ajkulu

Pedesetdvogodišnji bokser Krejg Ajson izborio se sa ajkulom koja ga je napala. Incident se dogodio u Australiji, na obali Novog Južnog Velsa, gde je sportista surfovao, piše Dejli mejl.

Dačić siguran da će UN odbiti zahtev Prištine

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić izjavio je da ne mora da znači da bi zemlje koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova mogle da glasaju i za njegovo članstvo u Unesko, kao i da očekujuje da Kosovo neće postati članica te organizacije.

Skuplji kilovat, nova cena robe na rafovima?

Da li će ostale cene pratiti struju? Trgovci veruju da bi trebalo, potrošači i ekonomisti da za poskupljenja nema razloga. Pogotovu jer cena struje za privredu ostaje nepromenjena.

Rusija priznala pasoše Kosova?

Ambasada Rusije u Beogradu saopštila je juče da će ulaz sa "pasošima takozvane Republike Kosovo na teritoriju Ruske Federacije biti moguć samo u posebnim slučajevima i zbog učešća na sportskim događajima pod okriljem Međunarodnog olimpijskog komiteta ili međunarodne sportske federacije".

"Rat je gotov, idite kući!" na ulicama Zagreba

Na ulicama Zagreba danas su osvanuli natpisi i poruke protiv vojne parade koja treba da bude održana 4. avgusta povodom obeležavanja godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" poput - "Rat je gotov, idite kući!" i "Rat je gotov, na mestu voljno", preneli su hrvatski mediji.