Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Na prodaju sva nepotrebna imovina države

Država će uskoro na prodaju staviti sve nepokretnosti koje ne služe funkcionisanju državnih službi, a prihodi po tom osnovu mogli bi biti pet miliona evra, izjavio je danas v.d. direktora Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

U samoubilačkom napadu devojčice najmanje 20 mrtvih

Najmanje 20 ljudi poginulo je, a 79 ranjeno u samoubilačkom bombaškom napadu u gradu Marua na severu Kameruna, samo tri dana posle dvostrukog napada koji je počinila, kako se sumnja, estremistička nigerijska grupa Boko Haram.

Večeras otvaranje Rok akademije u Zaječaru

U okviru pratećeg programa 49. Gitarijade, večeras će u Muzičkoj školi "Stevan Mokranjac" u Zaječaru biti otvorena Rock akademija, namenjena svim demo bendovima koji su se plasirali u polufinale ovogodišnje Gitarijade.

Dačić: Kosovo u Unesku je neprihvatljivo

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pisao je generalnom sekretaru UN Ban Kimunu povodom namere Kosova da postane članica Uneska, navodeći u pismu da je to za Srbiju neprihvatljivo, jer se Kosovo ne može smatrati državom.

Dinar sutra slabiji

Dinar će sutra neznatno oslabiti prema evru i zvanični srednji kurs biće 120,3059 dinara za jedan evro.

"Srpski narod neće nestati sa Kosova"

Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije poručio je u manastiru Draganac kod Gnjilana da Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji dokazuju da srpski narod neće nestati sa tih prostora.

Ljajić: Prevareni turisti biće obeštećeni

Ministar turizma Rasim Ljajić izjavio je da će građani koje prevarila turistička agencija "Uniko travel" biti obeštećeni od novca koji je agencija uložila kao obavezan depozit od 40.000 evra.