Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dinar sutra slabiji

Dinar će sutra oslabiti 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će biti 120,2948 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Japanci kupuju poznati ekonomski list

Japanska medijska grupacija Nikei kupiće ekonomski list Fajnenšel tajms od britanske izdavačke kuće "Pirson" za 1,3 milijarde dolara, čime će biti spojene vodeća evropska i azijska kuća u oblasti finansijskih vesti, potvrdili su danas Nikei i "Pirson".

Visoki funkcioner osuđen zbog krađe novca iz EU fondova

Nekadašnja politička zvezda vladajućih čeških socijaldemokrata, poslanik i regionalni lider David Rat osuđen je danas u Pragu na 8,5 godina zatvora zbog korupcije i mahinacije sa javnim nabavkama i novcem iz evropskih fondova, kao i na zaplenu imovine u vrednosti od oko 800.000 evra.

Struja ubila radnika u Nišu

Ministarstvo rada, zapošljavanja, socijalnih i boračkih pitanja saopštilo je da je, prilikom radova na demontaži stare i montaži nove elektroopreme, u hali V Beneton Srbija doo u Nišu, danas oko devet sati smrtno stradao radnik M. B. (27).

Smanjen broj nezaposlenih u Vojvodini

U Vojvodini je u prvih šest meseci ove godine smanjen broj nezaposlenih u odnosu na isti period prošle godine za 14.465 lica, tako da se danas na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi 182.837 lica.

Bošnjaci stavili veto na odluku o referendumu u RS

Klub Bošnjaka u Veću naroda Republike Srpske stavio je veto na odluku Narodne skupštini RS o održavanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH i najavio pokretanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

Najmanje školarine za najbolje studente

Uvođenje sufinansirajućih studenata, novi model po kome će država finansirati univerzitete - samo su neke od promena koje bi sledeće godine trebalo da doživi visoko obrazovanje.

Ministarstvo: Posečeni hrast će postati spomenik

Na inicijativu Ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture u selu Savinac sledeće sedmice počeće sadnja mladica hrasta, a truplo hrasta, starog više od šest vekova, biće konzervirano i sačuvano, izjavio je danas Nikola Milivojević, savetnik potpredsednice vlade Zorane Mihajlović.

Šestoro mrtvih u antiterorističkoj operaciji u Rusiji

Ruske bezbednosne snage ubile su šestoricu napadača tokom antiterorističke operacije na jugozapadu zemlje, u gradu Naljčiku, i otkrile veliku labaratoriju za pravljenje bombi, saopštio je ruski Nacionalni antiteroristički komitet (NAK).

Ferari izlazi na Njujoršku berzu

Proizvođač automobila Fijat Krajsler Automobili (FCA) podneo je danas američkim regulatorima zvaničan zahtev za inicijalnu javnu ponudu akcija (IPO) Ferarija, čiju je prodaju najavio pre osam meseci, javlja britanski list Fajnenšel tajms.

Sporazum sa Crnom Gorom o penzijama

Korisnici PIO fondova Srbije i Crne Gore, koji imaju staž u dve države, ubuduće će lakše i brže ostvarivati prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, predviđeno je Sporazumom o elektronskoj razmeni podataka koji su danas potpisali direktori dve ustavnove Dušan Perović i Dragana Kalinović.

Besplatne akcije medijskim radnicima

Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila je Pravilnik o načinu i postupku podele besplatnih akcija zaposlenima u medijima u procesu privatizacije, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu kulture i informisanja.