Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Jutarnji: Hrvatska nije svesna u kako je teškoj situaciji

Hrvatska još ne zna u kako se teškoj ekonomskoj situaciji nalazi, i dok je javnost s razlogom preplašena razvojem situacije u Grčkoj, vlast (SDP) i opozicija (HDZ) su u neprestanom sukobu kako obeležiti akciju "Oluja", za Hrvatsku odlučujuću operaciju proteklog, davno završenog rata, piše "Jutarnji list".

"Ne sprema se teroristički napad na Srbiju"

MUP Srbije nema saznanja da se sprema nekakav teroristički napad u Srbiji ali uvek postoji objektivna zabrinutost, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović, dodavši da MUP mesecima unazad preduzima bezbednosne mere.

Od početka godine zaposlilo se 117.000 ljudi

U prvih šest meseci ove godine oko 117.000 lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) uspelo je da nađe posao, i to uglavnom u oblasti prerađivacke industrije, prerade voća, povrća, hrane, trgovini, kao i sektorima usluga, pokazali su podaci te službe.

Kina deportovala turiste zbog kontroverznog filma

Kina je deportovala 10 Južnoafrikanaca, devet Britanaca i jednog Indijca zbog gledanja video - materijala čija sadržina navodno poziva na terorizam i verski ekstremizam, javili su kineski državni mediji.

Rusi ne žele da uvoze špriceve

Preduzeće "Prohladnjenski zavod poluprovodničkih uređaja" u ruskoj republici Kabardino Balkarija počeće u avgustu proizvodnju jednokratnih špriceva.

Srbiju uslovljavaju da prihvati GMO

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja ima tržišni lanac proizvodnje soje koja nije genetski modifikovana, ali ova tradicija postaje ugrožena niskim cenama.

VIDEO: Tuča antiislamista i antirasista u Australiji

Konkurentski antiislamski i antirasistički protesti u Australiji sa stotinama učesnika, održavaju se širom Australije a posle nasilnih sukoba juče u Melburnu, policija je pojačala prisustvo u gradovima, kako bi dve strane držala razdvojene.

Shetina: Rusija više nema agresivne ambicije

Šef poljske diplomatije Gžegož Shetina ocenio je da Rusija više nema tako ofanzivne i agresivne ambicije kao pre nekoliko meseci i poljskoj televiziji TVN24 izjavio da je sada mala verovatnoća da bi proruski separatisti na istoku Ukrajine preduzeli neku novu ofanzivu.

Oprez, danas do čak 39 stepeni

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će tokom iduće sedmice u Srbiji biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 34 do 38 stepeni, a danas u većini mesta oko 39 stepeni.

Otvoren Festival evropskog filma Palić

Dodelom priznanja za izuzetan doprinos evropskom filmu švedskom reditelju Roju Andersonu i domaćem autoru Želimiru Žilniku večeras je na Letnjoj pozornici otvoren 22. Festival evropskog filma Palić.