Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ukinuta presuda predsedniku opštine Alibunar

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je na tri godine zatvora bio osuđen predsednik opštine Alibunar Danijel Kišmarton zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja i naložio da mu se ponovi suđenje pred novim sudskim većem.

Zdravstvo veledrogerijama duguje 3,2 milijarde dinara

Zdravstvene ustanove u Srbiji trenutno duguju veledrogerijama 3,2 millijarde dinara, zbog čega su prinuđene da uzimaju kredite kako bi platile proizvođačima i obezbedile frunkcionisanje, izjavio je danas predsednik Grupacije veledrogerija Srbije PKS Miomir Nikolić.

Jak zemljotres pogodio Japan

Zemljotres jačine 5,9 jedinica Rihterove skale pogodio je severoistočnu obalu Japana, saopštio je američki Geološki zavod.

Maja Gojković misli da je prate i špijuniraju?

Predsednicu Skupštine Maju Gojković toliko muči sumnja da je ljudi iz njene okoline prisluškuju i prate, da obezbeđenju koje je čuva brani da upale svetlo kad prolazi hodnikom parlamenta kako je kamere ne bi snimile.

Na Baltiku manevri 5.000 NATO vojnika

Američki bombarderi B-52 uključeni su u vojne vežbe NATO-a u baltičkom regionu i u Poljskoj, saopštila je komanda vojnog saveza. Tri bombardera sletela su u petak na evropsko tle.

Branko Ćopić dobio spomenik u Beogradu

Dvodimenzionalni spomenik posvećen stogodišnjici rođenja Branka Ćopića, delo Dušana Petričića, postavljen je na uglu Fruškogorske ulice i Kosančićevog venca u Beogradu. 

Erdoganova stranka vodi, ali gubi apsolutnu većinu

Vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP) turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana osvojila je 42,4 odsto glasova na današnjim parlamentarnim izborima, sudeći po preliminarnim rezultatima, koji pokazuju da će ta stranka najverovatnije biti primorana da formira manjinsku vladu.