Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Doberman izujedao decu u Jagodini

Pas rase doberman u Jagodini ujeo je dvoje dece, blizance, kojima je pružena lekarska pomoć u Domu zdravlja i hirurškom odeljenju Opšte bolnice Jagodini.

Kašnjenje isplate zarada u Srbiji normalno, a u Evropi za zatvor

Oko 600.000 radnika iz privatnog sektora zaradu prima sa zakašnjenjem od mesec, dva ili više, dok oko 50.000 zaposlenih u preduzećima širom Srbije uopšte ne prima platu, upozoravaju iz Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije i napominju da je u Evropi znatno drugačije.

Uvozimo šest puta više jogurta nego ranije

Ukupan uvoz mleka i sireva u Srbiju je ove godine dvostruko veći, a kiselomlečnih proizvoda više od šest puta, zbog čega je, ističu stručnjaci, neophodno stalno osluškivati šta se dešava kako bi se zaštitilo srpsko mlečno govedarstvo.

Beograd: Dan sećanja na holokaust

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić istakao je povodom današnjeg Dana holokausta, ustanovljenog prošle godine odlukom Skupštine grada, da je to podsećanje na 10. maj 1942. godine kada su nacisti proglasili da u glavnom gradu više nema Jevreja, kao i da je Grad obezbedio sredstva za obnovu kompleksa Staro sajmište.

Makedonija: Dva dana žalosti

Vlada Makedonije donela je na vanrednoj sednici odluku da nedelja i ponedeljak, 10. i 11. maj, budu Dani žalosti, zbog pogibije pripadnika bezbednosnih snaga u policijskoj akciji otkrivanja i razbijanja naoružane terorističke grupe u Kumanovu.

Zaplenjeno 1.000 detonatora

Nemačkom državljaninu u čijem je vozilu danas na graničnom prelazu Batrovci otkriveno 1.000 komada elektronskih detonatora za eksploziv, određeno je zadržavanje do 48 sati, saopštio je večeras MUP.