Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Grčka ima novca za još samo dve nedelje

Grčka vlada ima novca za isplatu plata i penzija samo za još dve nedelje, odnosno do 8. aprila, kada će ući u kritičnu situaciju, piše nemački list "Frankfurter algemajne zontagcajtung".

Neće biti zabrane uvoza mleka iz EU

Neće biti zabrane uvoza mleka iz EU, a problem postojećih zaliha biće rešen, izjavila je danas ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković i navela da vrlo brzo očekuje početak otkupa svinja.

Počuču čeka najmanje šest meseci zatvora u Srbiji

Više tužilaštvo u Beogradu sumnjiči osam osoba za krivično delo učestvovanje u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi, koje je uvedeno izmenama Krivičnog zakona Srbije krajem prošle godine kako bi bili sankcionisani dobrovoljci poznati i kao "psi rata".

U Nišu 29 žrtva virusa gripa

Još jedan muškarac umro je u Nišu zbog komplikacija izazvanih gripom, izjavio je direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović.

Ljajić: Ispitati sumnje u reeksport jabuka u Rusiju

Svaka sumnja na eventualni reeksport jabuka u Rusiju mora hitno da se ispita, jer ne smemo dozvoliti da se zbog jednog ili dva izvoznika ugrozi Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom, izjavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

Japan gradi "Veliki morski zid"

Četiri godine posle razornog cunamija koji je zbrisao veliki deo severoistočne obale Japana, ta zemlja planira da izgradi skoro 400 kilometara dug morski zid, visine oko pet spratova, kako bi se zaštitila od eventualno budućih prirodnih katastrofa.

Bivša supruga lidera Islamske države uskoro na slobodi

Bivša supruga lidera Islamske države Abua Bakra al-Bagdadija, koju su u decembru prošle godine uhapsili pripadnici libanskih bezbednosnih snaga, uskoro bi mogla da bude oslobođena iz zatvora u okviru dogovora o razmeni zarobljenika, objavio je danas "Dejli mejl".