Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Blag rast cene nafte

Terminske cene nafte su danas porasle, nakon prošlonedeljnog oštrog pada, ali analitičari navode da će na cene nastaviti da utiču obilne globalne zalihe nafte.

Dinar najjači od početka godine

Dinar je danas jači 0,6 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 120,46 dinara za evro, što je najveća vrednost nacionalne valute od početka ove godine.

MMF danas o aranžmanu sa Srbijom

Bord izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda trebalo bi danas u Vašingtonu da donese odluku o sklapanju aranžmana iz predostrožnosti sa Srbijom.

Poslanik Sirize protiv Ciprasa

Poslanik Sirize Manolis Glezos kritikovao je vladu u Atini zbog sporazuma potpisanog između Grčke i njenih evropskih partnera.

Dogovoren sastav vlade BiH

Lideri političkih partija koje čine vlast na nivou Bosne i Hercegovine postigli su danas u Sarajevu, četiri meseca posle opštih izbora, dogovor o sastavu vlade, odnosno Saveta ministara BiH.

Islamisti pozivaju na napade na zapadne tržne centre

Somalijska islamistička grupa Al Šabab objavila je video snimak u kome poziva na napade radikalizovanih muslimana na zapadne tržne centre, uključujući "Mall of America", najveći američki tržni centar smešten u Minesoti.

Malinari traže usklađivanje cene prošlogodišnjeg roda

Malinari Zlatiborskog i Moravičkog okruga, okupljeni u Savez "Srpska malina", zatražili su danas nastavak razgovora sa premijerom Aleksandrom Vučićem, od koga očekuju da im organizuje sastanak sa hladnjačarima, kako bi uskladili tržišnu cenu maline prošlogodišnjeg roda.

Godišnjica Vorholove smrti

Umetnik koji je ostavio neizbrisiv trag u modernoj umetnosti, autor čija dela i danas privlače pažnju javnosti celog sveta, tvorac pop-art kulture Endi Vorhol preminuo je na današnji dan u Njujorku 1987. godine.