Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Putin je tiranin 20. veka"

Britanski šef diplomatije Filip Hamond je danas optužio ruskog predsednika Vladimira Putina da se po pitanju Ukrajine ponaša kao "tiranin sa sredine 20. veka".

NPS: Srbija danas ne ide pravim putem

Put kojim Srbija danas ide neće dovesti do jake ekonomije, radnih mesta i demokratski uređenog društva i više nego ikada potrebne su nove ideje i drugi ljudi, poručeno je danas na svečanoj skupštini Narodnog pokreta Srbije.

Zahtev za legalizaciju kanabisa

Udruženje za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe, "Lekalizacija Srbije", predaće iduće sedmice zahtev za donošenje zakona o legalizaciji kanabisa.

Makedoniji i Albaniji po 50.000 evra za sanacije

Vlada Srbije odlučila je u nedelju da uputi pomoć u iznosu od po 50.000 evra Makedoniji i Albaniji, povodom katastrofalnih poplava koje su pogodile ove dve susedne države, saopšteno je nakon sednice.

Papa u poseti Srbiji?

Najavljena poseta pape BiH mogla bi da bude uvod u njegovu posetu Srbiji, smatra predsednik Centra za istraživanje religije i politike društva Nikola Knežević.

Stefanović: Mi ćemo suprotno od Vučića

Potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović kaže da ta stranka treba da "uhvati vetar promena" za drugačijim pogledom na potrebe građana jer će, u suprotnom, biti margina u političkom smislu.

Ratni invalidi prete protestom

Udruženje vojnih invalida pozvaće svoje članove na protest ukoliko predlog novog Zakona o boračkoj i socijalnoj zaštiti ne bude u skupštinskoj proceduri.

Uzbuna zbog leka na bazi kanabisa

Lekari zaječarskog zdravstvenog centra prijavili su Tužilaštvu i policiji opšteg hirurga Vladimira Đokovića, koji, kako su naveli, lečio pacijenta drogom.

Na prodaju topovi, puške, tenkovi i rakete

Ministarstvo odbrane planira da proda više od 480 tenkova i haubica, 220 oklopnih vozila, više od 20.000 pušaka i pištolja i veliku količinu druge municije i opreme samo onim licima koji zakonski imaju pravo na posedovanje oružja i javno nadmetanje.

Kraljica kartela puštena iz zatvora

Meksikanka Sandra Avila Beltran, koja je zbog veza sa krijumčarima droge dobila nadimak "kraljica Pacifika" i po kojoj je snimljena jedna sapunica, puštena je iz zatvora u Meksiko Sitiju, saopštile su danas meksičke vlasti.