Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Izbegličkim porodicama pomoć za nabavku alata

Izbegličkim, prognanim ili raseljenim porodicama na teritoriji APV ove godine je obezbeđeno 7,5 miliona dinara za program pomoći za navaku alata, mehanizacije i opreme za zanatstvo i proizvodnju.

Poljska seli vojsku na istok

Poljska će premestiti nekoliko hiljada vojnika prema svojoj istočnoj granici u okviru istorijske reorganizacije vojne strukture iz vremena hladnog rata, izjavio je ministar odbrane Tomaš Sjemonijak.

Advokati nastavljaju štrajk

Advokatska komora Srbije danas je odlučila da se nastavi štrajk advokata, jer ponuđene izmene Zakona o beležništvu ne menjaju bitno suštinu tog propisa.

VIDEO: Nasrnuo na premijera Britanije

Jedan Englez (28) u Lidsu, na severu Engleske, zaleteo se na britanskog premijera Dejvida Kamerona i pokušao da ga obori na zemlju, u čemu ipak nije uspeo.

Nikolić neće u Belgiju zbog Kosova

Zbog najave da će na svečanosti biti istaknuti simboli Republike Kosovo, predsednik Tomislav Nikolić neće učestvovati na komemorativnom skupu povodom obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata u Belgiji, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Mogući odštetni zahtevi zbog penzija

Skupština Srbije nije usvojila zakon o "smanjenju penzija" već o "načinu njihove isplate", odnosno poslanici su odlučili da se deo penzija ne isplaćuje što otvara širok prostor za oglašavanje neustavnosti i za potonje odštetne zahteve, saopštila je Transparentnost Srbija (TS).

VIDEO: Pre 45 godina je sravnjena Banjaluka

U jutro 26. oktobra 1969. godine Banjaluku i širu okolinu pogodio je zemljotres jačine 7,5 stepeni Merkalijeve skale, dok je drugi udar, upravo na današnji dan pre 45 godina, bio još jači - čitavih 8,5 stepeni, uzrokujući ljudske žrtve i ogromna materijalna razaranja.

Žalba na presudu Pistorijusu

Tužilaštvo u Južnoj Africi će se žaliti na presudu i petogodišnju kaznu zatvora koju je dobio paraolimpijac Oskar Pistorijus zbog ubistva Rive Stenkamp.

Kosovski novinar izboden u redakciji

Novinar prištinske TV Klan Miljot Hašimja izboden je danas nožem, kada je na njega nasrnula jedna osoba koja je ušla u prostorije ove televizije u Prištini.

Nigerija: Jedan Nemac ubijen, drugi otet

Naoružani napadači danas su na jugozapadu Nigerije otvorili vatru na dva vozila u kojima su se nalazili državljani Nemačke, pri čemu je jedan Nemac ubijen, a drugi otet, saopštila je lokalna policija i nemačka građevinska kompanija "Julijus Berger".