Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Javno predstavljanje projekta "Medijacija za Rome"

Javno predstavljanje dvogodišnjeg međunarodnog projekta "Medijacija za Rome" (Меdiаtiоn4Rоmа) koji se pored Srbije, realizuje u Španiji, Italiji, Belgiji i Rumuniji, održano je danas u Skupštini APV.

U Iranu jak zemljotres

Zemljotres jačine šest stepeni Rihterove skale registrovan je danas u zapadnom delu Irana, saopšteno je iz Američkog geološkog zavoda.

MUP ispituje ko je upravljao dronom

MUP i Više javno tužilaštvo preduzimaju predistražne radnje na pronalaženju osoba koje su upravljale dronom na fudbalskoj utakmici Srbije i Albanije. 

Advokati zahtevaju smenu predsednice Ustavnog suda

Upravni odbor Advokatske komore Srbije zatražio je danas da se pokrene pitanje razrešenja predsednice Ustavnog suda Srbije Vesne Prelić Ilić zbog njenih javnih saopštenja, kojima je preko medija dala svoje lično mišljenje u ime Ustavnog suda da advokati treba da prekinu obustavu rada.

Albanci posle utakmice napali Grke

Pripadnici grčke manjine na jugu Albanije su, posle prekinute fudbalske utakmice Srbija-Albanija u Beogradu, bili izloženi napadu albanskih nacionalista, piše atinska štampa.

Sporo povlačene Rusa iz Ukrajine

Vrhovni vojni komandant NATO Filip Bridlav izjavio je da do sada nisu viđeni neki "veći pokreti" povlačenja ruske vojske iz Ukrajine. 

Albanskom ambasadoru uručen demarš

Ambasador Albanije u Beogradu Iljir Bočka došao je danas popodne u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, gde mu je uručen demarš zbog incidenta na utakmici.

Vučić: Upozorio sam da se priprema incident

"Incident na utakmici Srbija - Albanija bila je organizovana akcija sa ciljem da uruši stabilnost u Srbiji i celom regionu", izjavio je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je predstavnike EU tri sata pre meča upozorio da se sprema provokacija.

Bacio pušku na beton i povredio troje

Krivična prijava je podneta protiv jednog čoveka iz Svilajnca zato što je na slavlju bacio pušku na beton koja je opalila i povredila tri osobe, jednu teško.

Drastičan pad prodaje štampe

Jednu dnevnu novinu u Srbiji u proseku pročita 1,54 čitalaca što je daleko manje od dosadašnjih procena da svaki primerak pročita 3 6, pa čak i 10 osoba.