Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pažljivo vozite zbog kiše

JP "Putevi Srbije" uputilo je danas apel svim učesnicima u saobraćaju da zbog obilnih padavina na celoj teritoriji Srbije budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Vanredna situacija zbog poplava u više opština

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije saopštio je da je dabnas do 13.00 časova vanredna situacija zbog poplava proglašena na teritoriji grada Valjeva i opština Lučani, Mionica, Osečina, Koceljeva, Lajkovac, Ub i Ljig.

Građani Srbije ne veruju u demokratiju

Odnos građana Srbije prema demokratiji kao političkom sistemu sve više je uslovljen njihovim socijalno-ekonomskim položajem i danas je samo 30 odsto onih koji smatraju da je demokratija bolja od svih ostalih sistema vladavine, pokazuje istraživanje koje su sproveli američka nevladina organizacija Nacionalni institut za demokratiju (NDI) i Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID).

Petrušić: Postoji volja da se održi Parada ponosa

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić veruje da će Parada ponosa ove godine biti održana, jer, kaže, postoji politička volja za to, a službe i državni organi radili su na smanjenju bezbednosnih rizika, što bi pomoglo da Prajd bude održan u sigurnom okruženju.

Pastor: Očajnički pokušaj Čanka da se nađe u političkom fokusu

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor ocenio je izjavu lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka da Vladi Vovjodine treba rekonstrukcija ili novi izbori, kao očajnički pokušaj da se nađe u političkom fokusu i dodao da je žalosno to što neko ponavlja "otrcane i potrošene" rečenice.

Mišković najavio izgradnju prodajnog centra u Novom Sadu

Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković ocenio je da su za razvoj Srbije potrebne investicije i najavio da će ta kompanija investirati 150 miliona evra u tri značajna građevinska projekta, medju kojima je izgradnja novog poslovnog centra.

Osuđen na smrt zbog plana da ubije Obamu

Sud američke savezne države Južna Dakota je osudio na smrtnu kaznu 44-godišnjeg Džejmsa Mekaveja za ubistvo jedne starije žene, što je, kako je sam priznao, bio deo plana za ubistvo američkog predsednika Baraka Obame.