Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nastavlja se istraga ubistva Ćuruvije

Novi krug saslušanja svedoka u istrazi ubistva novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine, nastavlja se u Tužilaštvu za organizovani kriminal, nakon pauze od gotovo dva meseca.

Nema penzije i nasledstva za nevenčanog partnera

U Srbiji čak 118.000 parova živi nevenčano, ima decu i zajednički stiče imovinu. Po zakonu, te su zajednice u svemu ravnopravne sa bračnim, osim u dve veoma bitne stvari, a to su nasleđivanje imovine i penzije.

Živković: Uvesti sankcije Rusiji

Predsednik opozicione Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da bi Srbija trebalo da se pridruži sankcijama prema Rusiji iz principijelnih razloga i zbog poštovanja teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Gasprom: Ukrajini rok do 3. juna da plati gas

Ruski državni energetski gigant Gasprom upozorio je danas da bi mogao da prekine isporuku prirodnog gasa Ukrajini 3. juna, što bi moglo da ugrozi isporuku gasa za najmanje 18 evropskih zemalja.

Dinar sutra jači za 10 para

Dinar će sutra nastaviti rast kursa prema evru i to 0,1 odsto ili 10 para, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 115,6789 dinara za evro, objavio je NBS.

VIDEO: Predistražni postupak protiv Vuka Bojovića

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistražni postupak protiv direktora beogradskog Zoološkog vrta Vuka Bojovića i volonterke, zbog slučaja napada vuka na devojčicu koji se nedavno dogodio u Zoološkom vrtu.

Inspektori će biti ocenjivani

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da od resornih inspektora očekuje da svoj posao obavljaju profesionalno i odgovorno.