Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pretio da će uništiti avion

U avionu na liniji Cirih-Priština došlo je do incidenta, u kome je jedan putnik, držeći u jednoj ruci upaljač, a u drugoj bocu, pretio da će eksplozijom uništiti letelicu, ali je brzo savladan.

Zemljotres u Grčkoj i Albaniji

Zemljotres jačine 4,9 stepeni Rihterove skale pogodio je noćas severozapadni deo Grčke, a i u nekoliko albanskih južnih gradova se osetio potres.

Simič: Nikakva istraga se ne vodi protiv mene

Bivši šef poreskih uprava u Srbiji i u Sloveniji Ivan Simič tvrdi da policija ne vodi istragu protiv njega zbog savetodavnih dogovora sa preduzećem "Sava IP" i provizije od 500.000 evra, kao što je to objavio slovenački list Dnevnik.

Zamrznut štrajk u "Lasti"

Štrajk u saobraćajnom preduzeću Lasta koji je bio najavljen za danas, "zamrznut" je jer su zaposleni postigli dogovor sa rukovodstvom, izjavio je predsednik štrajkačkog odbora Predrag Tomić.

Pravna pomoć za uzbunjivače

Portal Pištaljka od danas pruža pravne savete uzbunjivačima - građanima koji su prijavili ili nameravaju da prijave korupciju ili neku drugu zloupotrebu na svom radnom mestu.

Planinari zalutali na Divčibarama

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije (GSS) pronašli su grupu planinara iz Beograda koja je zalutala tokom pešačke ture u kanjonu Crne reke na Divčibarama.

U Hrvatskoj sneg

U Gorskom kotaru na visini od blizu 1.000 metara nadmorske visine kasno sinoć temperatura vazduha iznosila je 0 stepeni Celzijusovih, pa je kiša prešla u sneg.

"Srbija nije neutralna oko Ukrajine"

Ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio rekao je da pozicija Srbije u vezi sa krizom u Ukrajini i sankcijama EU prema Rusiji nije neutralna.

Umesto opravdanja

Imao sam u planu da pošaljem jedan drugi tekst u kojem bi kao pametnjaković objasnio nešto vezano za male tajne velikih majstora pisanja, ali sam u utorak saznao da će se 9. maja u Studiju M dogoditi veče posvećeno Milošu Jovanoviću - Hammeru.

Štrajkuju radnici "Laste"

Deo autobusa saobraćajnog preduzeća Lasta od danas neće prevoziti putnike, jer ta firma stupa u štrajk, izjavio je predsednik štrajkačkog odbora Laste Predrag Tomić.

Sebi daju dvojku za znanje o EU

Kada bi se sada održavao referendum o ulasku Srbije u Evropsku uniju, 38 odsto srednjoškolaca iz beogradskih škola bi bilo protiv, četvrtina bi zaokružila "da", a 36 procenata bi bilo neopredeljeno.

SPS menja ime?

U okviru reformi, Socijalistička partija Srbije se sprema i za promenu imena i politike, tako da je moguće da odustane od Socijalističke internacionale i preusmeri se ka "Progresivnoj alijansi".

U stampedu na utakmici 15 mrtvih

Najmanje 15 ljudi je poginulo u stampedu nakon što su policajci ispalili suzavac na prepunom stadionu u prestonici Konga, Kinšasi, saopštile su lokalne vlasti.