Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Stigao prvi autobus "Mercedes" - "Ikarbus"

Prvi autobus, koji je napravljen u saradnji "Mercedesa" i "Ikarbusa", izašao je danas iz fabrike u Zemunu , a znak nemačkog automobilskog giganta simbolično je na novi autobus postavio prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Magla usporava saobraćaj

Magla usporava saobraćaj na putevima Srbije, a sumaglice ima mestimično duž rečnih tokova i po kotlinama.

Formirana vojska Krima

Vojne jedinice juče su položile zakletvu na odanost narodu Krima, čime su praktično formirane oružane snage na poluostrvu.

Protest protiv udaje devetogodišnjih devojčica

Nekoliko desetina Iračanki protestovalo je danas u Bagdadu protiv nacrta novog zakona koji je odobrila Vlada, a kojim se dozvoljava udaja devetogodišnjih devojčica i kojim dete, kada napuni dve godine, postaje praktično vlasništvo oca.

Poljska zatvara konzulat u Sevastopolju

Generalni konzulat Poljske obustavlja aktivnosti u Sevastopolju, saopštilo je poljsko Ministarstvo inostranih poslova, pozvavši poljske građane da napuste Krim.

Sirija: Ubijen snimatelj

Snimatelj arapske satelitske televizije El Majadin ubijen je na istoku Sirije gde je izveštavao o sukobima, javila je danas ta televizija sa sedištem u Bejrutu.

Referendum o ćirilici pred Ustavnim sudom

Hrvatski predsednik Ivo Josipović ocenio je danas da će referendum o dvojezičnosti, odnosno pitanje upotrebe ćirilice u Vukovaru, doći pred Ustavni sud i istakao da je procedura vezana uz referendum i pitanja koja se na njemu postavljaju vrlo jasna i treba je poštovati.

Osumnjičeni za napad na "Vijesti"

Podgorička policija osumnjičila je Nemanju Vukmirovića i Marka Šofranca za bombaški napad na redakciju "Vijesti", izveden 26. decembra postavljanjem eksploziva velike razorne moći ispod prozora kancelarije glavnog i odgovornog urednika Mihaila Jovovića.