Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ponovo oslobađajuća presuda za pljačku veka

Viši sud u Beogradu ponovo je danas izrekao oslobađajuću presudu za 12 optuženih za pljačku konvoja firme "Sekjuritas servis" 10. marta prošle godine u Ustaničkoj ulici kada je odneto oko 800.000 evra.

Hodorovski na slobodi posle 10 godina

Bivši direktor naftnog giganta "Jukosa" i oštri kritičar Kremlja Mihail Hodorkovski danas je pušten iz zatvora, nakon što je jutros ruski predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o njegovom pomilovanju, objavila je ruska agencija Interfaks.

Filipini: Ubijen gradonačelnik

Gradonačelnik i još tri osobe ubijeni su na aerodromu u prestonici Filipina, Manili, saopštili su danas filipinski zvaničnici.

Pojeftiniće dozvoljeni minus?

Cena zaduživanja banaka na tržištu dinara pada. Zato će kamate za domaću valutu biti niže. Sada su kamate na dinarske zajmove najviše u Evropi.

Pao plafon tokom predstave, 76 povređenih

Istražitelji u Londonu danas pokušavaju da utvrde šta je uzrok pada dela plafona na publiku u pozorištu "Apolo", gde je, prema najnovijim podacima, povređeno 76 ljudi.

Do proleća smanjiti broj azilanata ili...

Evropski komesar za unutrašnje poslove Sesilija Malmstrom izjavila je da države Zapadnog Balkana moraju do proleća naredne godine da pokažu jasne rezultate u suzbijanju broja azilanata koji iz tih zemalja stižu u Evropsku uniju, jer, u suprotnom, rizikuju suspenziju bezviznog režima.

Alisa Marić u Mrkićevom kabinetu

Posle rekonstrukcije vlade u septembru i smene sa mesta ministra sporta, šahovska velemajstorka Alisa Marić na pragu je da nađe novi angažman.

Koje direktore smenjuje SNS?

Na naprednjačkoj listi za smenu sa dosadašnjih funkcija nalazi se i pet direktora velikih javnih preduzeća ili institucija.

Objavljen dnevnik Hitlerovog savetnika

Američki Memorijalni muzej holokausta prvi put je objavio stotine stranica iz dnevnika Alfreda Rozenberga, jednog od glavnih nacističkih zločinaca i savetnika Adolfa Hitlera.

Crnkinja "obesila" belce kao deo umetničkog projekta

Kristina Edvards, crnkinja koja studira na Državnom univerzitetu Kalifornije u Sakramentu, izazvala je gnevne reakcije nakon što je u okviru umetničkog projekta posvećenog ljudskim pravima početkom decembra simbolično obesila dvojicu muškaraca u univerzitetskom kampu.