Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Turska: Smena 10 ministara

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan najavio je smenu 10 ministara u njegovom kabinetu, nakon što su trojica podneli ostavke zbog optužbi za umešanost u korupciji.

Zverski pretučena ukrajinska novinarka

Ukrajinska policija je pritvorila dve osobe osumnjičene za napad na novinarku Tatjanu Černovil, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Vitalij Zaharčenko.

Francuska hoće da oporezuje Jutjub

Francuski Visoki savet radiodifuzne agencije (CSA) predlaže uvođenje specijalnog poreza na rad Jutjuba i Dejlimoušna kako bi se ovi medijski giganti naterali da doprinose finansiranju francuske kulture.

Dinar sutra stagnira

Kurs dinara prema evru sutra će stagnirati, uz još jednu intervenciju centralne banke od 10 miliona evra na deviznom trzištu.

Oslobođeni aktivisti "Grinpisa"

Ukupno 29 od 30 aktivista međunarodne organizacije za zaštitu životne sredine "Grinpis", uhapšenih u Rusiji sredinom septembra, dobilo je danas odluke o obustavljanju krivičnih postupaka protiv njih.

Uhapšen bivši direktor Vojne sutanove "Morović"

Policija je uhapsila sedam osoba zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja i time oštetili za oko 14 miliona dinara Vojnu ustanovu "Morović", saopšteno je danas iz MUP-a.

U "Telekomu" ne odustaju od 13. plate

Iako na sednici Nadzornog odbora "Telekoma Srbija" održanoj danas nije prošla odluka o tome da se isplati 13. plata, tome su se žestoko usprotivili sindikati koji neće odustati od isplate bonusa.

Zurof: U Srbiji nema nacističkih zločinaca

Direktor centra "Simon Vizental" Efraim Zurof izjavio je da, mada u Srbiji nema nacističkih zločinaca iz Drugog svetskog rata, Srbija može da pruži dragocene informacije o zločincima na prostoru bivše Jugoslavije.

Neradni 1, 2. i 7. januar

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima, Nova godina je državni praznik i praznuje se dva dana - neradni dani su sreda i četvrtak, 1. i 2. januar.

Zdravstvo traži izmenu obračuna plate

Predstavnici Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti predali su danas peticiju Vladi Srbije kojom se traži izmena kapitacione formule za obračun plata lekarima i rešavanje problema zdravstvenih radnika koji nemaju ugovore sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje.