Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pojačan rad na naplatnim rampama

Putevi Srbije i Sektor naplate putarine će tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika pojačati rad na naplatnim rampama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila.

Ukida se plaćeni godišnji odmor?

Novim Zakonom o radu praktično se ukida jedna od poslednjih preostalih privilegija – plaćeni godišnji odmor. Predloženi zakon, naime, smanjuje i prava vezana za bolovanje i redovno godišnje odsustvo.

"Više fizičkog u školama"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da će zajedno sa Ministarstvom prosvete pokrenuti inicijativu da se u nastavi osnovnih i srednjih škola u Srbiji poveća fond časova fizičkog vaspitanja.

Eksplozivom na redakciju "Vijesti"

Eksploziv velike razorne moći bačen je noćas oko 23.35 na redakciju podgoričkih "Vijesti", ispod prozora kancelarije glavnog i odgovornog urednika Mihaila Jovovića, saopštio je taj dnevnik na svom veb sajtu.

Duža školska godina, sa manje časova dnevno?

Ministar prosvete Tomislav Jovanović izjavio je da razmišlja o predlogu učiteljskih udruženja i pojedinih škola o fleksibilnoj školskoj godini, odnosno o produžetku školske godine kako bi učenici imali manji broj časova dnevno.

Grčka: Političarima nude svoju decu na usvajanje

Zbog teške ekonomske situacije 40 grčkih porodica iz gradića Almiro predsedniku Karolosu Papuljasu, premijeru Antonisu Samarasu i predsedniku Parlamenta Evangelosu Mejmarkisu poslali su pisma za zahtevima da privremeno usvoje njihovu decu.

U KCV-u ove godine obavljeno 37 transplantacija

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) ove godine je obavljeno 37 transplantacija, od kojih 28 bubrega i devet jetri, što je dvostruko više nego lane, rekla je koordinatorka projekta "Šansa za novi život" doktorka Jelica Alargić.

U napadu pirana povređeno 70 ljudi

U napadu velikog broja pirana na kupače u argentinskoj reci Parana, povrede je zadobilo čak 70 ljudi, od kojih dvadesetoro dece, objavili su argentinski mediji.

Radulović i Simič reformatori godine

Ministar privrede Saša Radulović i vršilac dužnosti direktora Poreske uprave Ivan Simič dobitnici su priznanja Reformator godine za 2013. koje dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).