Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Odbačene prijave zbog koncerta Ane Bekute

Osnovno javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu Opštinskog odbora Demokratske stranke (DS) protiv predsednika opštine Gornji Milanovac Milisava Mirkovića zbog nenamenskog trošenja sredstava za koncert Ane Bekute u ovom gradu.

Mladi ne veruju da su srpski mediji nezavisni

Istraživanje koje je obuhvatilo veliki broj srednjoškolaca pokazalo je da su mladi nezadovoljni kvalitetom medija, da je njihov utisak da u Srbiji nema nezavisnih medija, i da oni često samo stvaraju privid informisanja.

Trećina dece u svetu kao da ne postoji

Jedna trećina dece u svetu, odnosno oko 230 miliona mlađih od pet godina, nema dokaz o legalnom postojanju jer nije prijavljeno pri rođenju, navodi se u izveštaju UNICEF-a.

Zemlje u kojima se ne plaća porez

Na svaki prihod koji ostvari pojedinac ili kompanije u većem delu sveta neophodno je da se plati porez, međutim, postoje zemlje u kojima porezi ne postoje.

Bar 2.000 američkih vojnika bilo podvrgnuto lobotomiji

Najmanje 2.000 američkih veterana Drugog svetskog rata koji su imali psihičke probleme, bilo je podvrgnuto lobotomiji u SAD četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka, objavio je danas američki list "Vol strit džurnal".

Osobama koje su promenile pol obezbediti odgovarajuća dokumenta

Predstavnici Gejten-LGBT i Centra za promociju LGBTQ prava predstavili su danas Model zakona o rodnom identitetu koji bi trebalo da unapredi položaj i prava transrodnih osoba i između ostalog omogući im da nakon promene pola, dobiju dokumenta i diplome u skladu sa novim polom.

"Krugovi" nagrađeni u Belgiji

Film "Krugovi" Srdana Golubovića dobitnik je glavne nagrade 13. Briselskog festivala mediteranskog filma, saopšteno je u glavnom gradu Belgije.

Ukrao kilogram zlata u Zrenjaninu

Zrenjaninska policija saopštila je danas da je uhapsila M.P. (22) iz Novog Sada zbog sumnje da je iz jedne zlatare ukrao zlatni nakit u vrednosti od 4,5 miliona dinara.

EU upozorava na rizik od bitkoina

Ljudi koji koriste bitkoin sami odgovaraju za svoje gubitke, saopštio je danas evropski regulatorni organ za bankarstvo, u zvaničnom upozorenju potrošačima na opasnosti korišćenja neregulisane onlajn valute.

Izrael zavejan

Sa oko 37 centimetara snega koji je napadao preko noći, Izrael je danas registrovao najveće snežne padavine u poslednjih 50 godina a zabeleli su se Jerusalim i Zapadna obala, kao i palestinski gradovi Ramala i Vitlejem u blizini Jerusalima.