Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Crkva se izvinjava Čarlsu Darvinu

Engleska crkva će se izviniti Čarlsu Darvinu za početno odbijanje njegovih teorija, skoro 150 godina nakon objavljivanja njegovog najpoznatijeg rada.

Nikolić i Mrđa prevremeno na slobodi

Haški tribunal saopštio da je doneo odluku o prevremenom puštanju na slobodu bivšeg komandanta logora Sušica u Bosni i Hercegovini Dragana Nikolića i bivšeg komandanta specijalne policije bosanskih Srba iz Prijedora Darka Mrđe.

Kraj vanrednog stanja u Egiptu

Sud u Egiptu odlučio je da danas okonča tromesečno vanredno stanje i policijski čas u toj zemlji, dva dana ranije u odnosu na prvobitno planirani rok, saopštila je egipatska vlada.

Članica "Pusi Rajot" prebačena u zatvor u Sibiru

Osuđena članica pank grupe "Pusi Rajot" Nadežda Tolokonjikova, prebačena je u zatvorsku ustanovu u Sibiru udaljenu od Moskve nekoliko hiljada kilometara, izjavio je danas ruski ombudsman za ljudska prava Vladimir Lukin.

Dinar i dalje miruje

Dinar će sutra, četvrti dan uzastopno stagnirati prema evru, tako da će zvanični srednji kurs biti 114,1023 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Studiranje u Evropi od besplatnog do 12.000 evra

Studiranje u Velikoj Britaniji, Estoniji i Irskoj je najskuplje u Evropi, dok Danska, Island, Norveška, Finska i Švedska studentima omogućavaju besplatno školovanje, objavljeno je u najnovijem izveštaju obrazovne mreže Euridika "Državne školarine i sistemi finansijske podrške za 2013/14."

DRI kontrolisala i Klinički centar Vojvodine

Državna revizorska institucija (DRI) Srbije saopštila je danas da je podnela prekršajne prijave protiv dva bivša direktora Republičkog geodetskog zavoda, Nenada Tesle i Zorana Krejovića.

Raskinuli DS i LDP

Lider LDP-a Čedomir Jovanović kaže da su njihovi razgovori s DS-om okončani neuspešno i to samo dve nedelje nakon sastanka lidera o zajedničkom delovanju.

Proizvođači stočne hrane traže uvoz GMO soje

Proizvođači stočne hrane traže od države da se dozvoli korišćenje GMO sojine sačme za ishranu životinja što bi dovelo do nižih cena mesa i mleka, rekao je predsednik Grupacije proizvođača hrane za životinje Privredne komore Srbije Zoran Vukadinović.

Dragan Marković: Brežančić kupio žirafu Jagodini, a ne meni

Poslanik i predsednik Jednistvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma rekao je danas novinarima posle svedočenja u Tužilastvu za organizovani kriminal da je vlasnik "MB gas oila" Mile Brežančić kupio žirafu Jagodini da bi joj pomogao, a ne njemu lično da bi mu se odužio što ga je spojio s bivšim ministrom zaštite životne sredine Oliverom Dulićem.

Vraćen samo mali deo nestalih robnih rezervi

Ministar trgovine i telekomunkacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je zloupotrebama robnih rezervi napravljena milionska pljačka i da je vraćen samo mali deo nestalih količina pšenice i kukuruza.

Da deca i trudnice idu kod lekara bez knjižice

Odbor za zdravstvo i porodicu Skupštine Srbije jednoglasno je danas podržao zakon kojim bi se trudnicima, porodiljama i deci omogućilo zdravstveno osiguranje bez obzira na to da li su im uplaćeni doprinosi.

Suđenje Miškoviću od četvrtka

Suđenje vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i njihovim saradnicima počinje u četvrtak 14. novembra u Specijalnom sudu u Beogradu.