Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

105 miliona dolara za Vorholovu sliku

Jedna slika tvorca pop-arta Endija Vorhola prodata je na aukciji u Njujorku za 105 miliona dolara, što je novi rekordan iznos prodaje jednog dela ovog čuvenog umetnika.

Srbija i Hrvatska pred sudom 3. marta

Glavna usmena rasprava pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu po tužbi Hrvatske i protivtužbi Srbije za genocid u Hrvatskoj, zakazana je za 3. mart 2014. godine.

Madrid: Đubretarima dato 48 sati da okončaju štrajk

Gradsko veće Madrida dalo je rok od 48 sati preduzećima za uklanjanje smeća da okončaju štrajk svojih radnika, zbog najavljenih otpuštanja i smanjenja plata, koji je rezultirao nagomilavanjem đubreta na ulicama španske prestonice.

Pilot poginuo u sudaru aviona

Pilot finskih vazduhoplovnih snaga poginuo je kada su se tokom leta sudarila dva aviona za obuku, saopštile su bezbednosne snage te zemlje.

Troje ranjeno u pucnjavi u školi

Najmanje tri osobe ranjene su u pucnjavi koja se dogodila u srednjoj školi u Pitsburgu, u američkoj državi Pensilvaniji, oko 15 časova po lokalnom vremenu.

Epl pod istragom zbog utaje poreza

Američki tehnološki gigant Epl pod istragom je u Italiji zbog sumnje da je poreskim vlastima propustio da prijavi više od milijardu evra prihoda, pišu danas italijanski mediji.

Uhapšeni rukovodioci Rafinerije Pančevo

Policija je danas privela dvojicu rukovodilaca rafinerije Naftne industrije Srbije (NIS) u Pančevu, stranih državljana, i dvojicu srpskih državljana, vlasnika jednog privatnog preduzeća koje je obavljalo radove za potrebe pančevačke rafinerije nafte.

Izbeglice prodaju organe da prežive

Oko milion Sirijaca izbeglo je u Liban od početka sirijskog rata i mnogi od njih su na ivici preživljavanja i bez ikakvih prihoda, pa su prinuđeni da prodaju svoje organe, piše nemački Špigel.

Zapalila sina i muža

Kineskinja Šen Dan (40) iz Grada Đinhua u pokrajini Džeđijang je smatrala da je muž "ne poštuje", pa je pokušala da ga zapali, kao i četvorogodišnjeg sina.

Srbija dobija kredit od 500 miliona dolara za reforme

Svetska banka odobriće Srbiji kredit od 500 miliona dolara za podršku budžetu i pomoć vladi za sprovođenje reformi, a već u februaru ili martu 2014. mogla bi da odobri prvi kreditni paket od 250 miliona dolara za prvu fazu reformi, najavila je danas direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan Elena Goldstin.

Takata odustao od Srbije

Japanski proizvođač vazdušnih jastuka za automobile Takata obavestio je srpske vlasti da je odustao od planova da gradi fabriku u Srbiji.

Dinar jača posle četiri dana stagnacije

Dinar će sutra, posle četiri dana uzastopne stagnacije, ojačati prema evru za 0,1 odsto ili 11 para, tako da će zvanični srednji kurs biti 113,9990 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Uspešno porođena moždano mrtva žena

Univerzitetska bolnica u Mađarskoj saopštila je danas da su lekari prevremeno, ali uspešno porodili ženu koja je bila moždano mrtva, a koju su tokom tri meseca veštačkim putem održavali u životu.

U planu film o Majlsu Dejvisu

Biografski film o Majlsu Dejvisu biće snimljen sledeće godine s glumcem Donom Čidlom u ulozi inovativnog džez muzičara, najavila je producentska kuća BiFrost.

Ubio sina na na grobu majke

Jovo Trifković iz Dervente jutros je ubio 36-ogodišnjeg sina Igora na pravoslavnom groblju u tom mestu, javili su banjalučki mediji.