Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Moskva: Petoro poginulo u eksploziji gasa

Pet osoba je poginulo, uključujući i jedno dete, a sedam povređeno u eksploziji gasa u osmospratnoj zgradi u rejonu Sergejev Posad u Podmoskovlju, saopštila je policija.

Zapalio se ispred zgrade vlade Tunisa

Jedan 32-godišnjak iz siromašnog pregrađa glavnog grada Tunisa, zapalio se danas pred zgradom vlade, zadobivši opekotine trećeg stepena po licu, rukama i grudima.

Izgradnja Južnog toka počinje 24. novembra

Radovi na izgradnji gasovoda za ruski gas "Južni tok" kroz Srbiju počeće 24. novembra ove godine, dogovoreno je na sastanku predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i direktora ruskog Gazproma Alekseja Milera, saopštila je Vlada Srbije.

Uhapšen advokat Julije Timošenko

Jedan od glavnih advokata Julije Timošenko, koja se nalazi u zatvoru, uhapšen je usled pritiska Zapada na vlasti u Kijevu da oslobode bivšu premijerku.

Nastavnik šutnuo učenika

Nastavnik istorije u osnovnoj školi "Rastko Nemanjić Sava" u Novom Pazaru šutnuo je učenika sedmog razreda, nakon čega je škola protiv njega pokrenula disciplinski postupak.

Poginuo biciklista iz okoline Rume

Biciklista iz okoline Rume J.S. (40) poginuo je u saobraćajnoj nesreći na putnom pravcu Žarkovac - Putinci, saopštila je danas Policijska uprava Sremska Mitrovica.

Srbija prva po transparentnosti?

Srbija je na prvom mestu rang liste zemalja po transparentnosti javne administracije, dok je Austrija poslednja, pokazuje istraživanje NVO iz Španije i Kanade.

Srbiji hitno potrebna spalionica za medicinski otpad

Srbiji je hitno potrebna spalionica za opasan medicinski otpad, kako bi medicinske ustanove na pravilan način mogle da zbrinu 10 tona tog otpada godišnje i kako bi se uštedelo na njegovom izvozu koji trenutno košta od 2,5 do pet evra po kilogramu.

Satelit izgoreo u atmosferi, opasnost prošla

Veliki istraživački satelit za mapiranje gravitacionog polja Zemlje verovatno je izgoreo po ulasku u atmosferu, oko tri nedelje pošto je ostao bez goriva i počeo da gubi na visini, saopštila je danas Evropska svemirska agencija (ESA).