Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ležao u zatvoru 34 godine zbog lažnog svedočenja

Amerikanac koji je ležao nevin u zatvoru 34 godine zbog ubistva koje nije počinio pušten je na slobodu nakon što je sestra jedine svedokinje na osnovu čijeg iskaza je presuđeno, kazala da je njena sestra lagala na suđenju.

Satelit pada u okean ili u polarne regione

Evropska Agencija za svemirska istraživanja (ESA) saopštila je da će njihov istraživački satelit, koji je ostao bez goriva, najverovatnije pasti na Zemlju u okean ili polarne regione.

Italija: Uhapšeni trgovci ljudima

Italijanska mornarica saopštila je da je na ribarskom brodu u međunarodnim vodama kod libijske obale uhapsila 16 osoba, osumnjičenih za trgovinu ljudima.

Uhapšen kolumbijski narko bos

Španska policija uhapsila je odbeglog vođu jednog od vođećih kolumbijskh narko-kartela Urabenos Manuela Palensiju Gonsalesa.

U znak protesta zakovao testise za kaldrmu

Umetnik iz Sankt Peterburga Pjotr Pavlenski ekserima je zakucao sopstvene testise za kaldrmu na Crvenom trgu ispred Lenjinovog mauzoleja u znak protesta protiv sveopšte političke apatije u ruskom društvu.

Najpoznatiji gej aktivista savetnik u Vladi Srbije

Boris Milićević, jedan od najpoznatijih gej aktivista i član Glavnog odbora SPS-a, postao je savetnik ministra za evropske integracije Branka Ružića u oblasti ljudskih prava, sa posebnim fokusom na LGBT prava.

A šta ako bi Crkva plaćala porez?

Stotine miliona evra moglo bi se dodatno sliti u republičku kasu, kada Crkva ne bi bila oslobođena određenih poreskih davanja - poreza na dobit, imovinu, PDV i ostalih nameta.

Prva žena u Interventnoj jedinici

Interventna jedinica beogradske policije primila je u svoj operativni sastav prvu ženu, Marinu Veličković (26) iz Obrenovca, koja je, posle završenog osnovnog policijskog kursa i pripravničkog staža, prošla zahtevnu dvonedeljnu selektivnu obuku.

Praktična primena novog ZKP-a na nezadovoljavajućem nivou

Nakon 40 dana primene novog Zakonika o o krivičnom postupku (ZKP), koji je pored tužilačke istrage uveo brojne novine u naš sudski sistem, predstavnivci prakse ali i resornog ministarstva složni su da Zakonik za sada nije pokazao dobre rezultate i da bi ga nakon utvrđivanja manjkavosti trebalo izmeniti.

Venecuela vojskom naterala šoping centar da snizi cene

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je naredio "okupaciju" tamošnjih prodavnica tehničke robe zbog, kako su inspektori utvrdili, "lihvarstva", pa je stanovništvo juče navalilo da kupuje televizore, veš mašine i druge proizvode po značajno sniženim, "fer cenama".

Ko još čita vaše mejlove?

U Srbiji zvanično nema nijednog otkrivenog slučaja nezakonitog presretanja internet komunikacije, što je daleko od stvarnosti. Zato je poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pokrenuo postupak nadzora nad operatorima javnih komunikacionih mreža i usluga kojih u Srbiji ima ukupno 462.

Obami drastično pada popularnost

Popularnost američkog predsednika Baraka Obame pala je na samo 41 odsto onih koji podržavaju njegov rad, dok čak 53 odsto tvrdi da nije zadovoljno kako on obavlja predsedničku funkciju, navodi se u istraživanju Pju istraživačkog centra.

URS se buni zbog najave ukidanja SIEPA

Ujedinjeni regioni Srbije zatražili su danas od Vlade, povodom predloga ministra privrede Saše Radulovića za gašenje Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) da odgovori da li iza toga stoji ceo sastav Vlade ili je to samo ministrov lični stav.