Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Preživela 15 dana u bunaru

Jedna žena preživela je 15 dana zarobljena u napuštenom bunaru u centralnim delovima Kine zahvaljujući kukuruzu i kišnici.

Brazilska predsednica besna zbog špijunaže, otkazala posetu SAD

Brazilska predsednica Dilma Rusef otkazala je državnu posetu Vašingtonu zakazanu za naredni mesec i naložila niz mera u cilju veće nezavisnosti i sigurnosti brazilske internet mreže pošto je američka Nacionalna agencija za bezbednost presretala njenu korespodenciju.

Za mesec dana poznati detalji o maloj maturi

Za mesec dana biće poznati detalji o tome kako će izlgedati mala matura – da li će testovi biti elektronski ili će se i dalje štampati i da li će maturanati pored matematike i maternjeg jezika polagati još neki test opšteg znanja, najavio je danas ministar prosvete Tomislav Jovanović.

Stros-Kan će "prepakivati" dugove Srbije

Ekonomista Goran Nikolić izjavio je danas da je dolazak bivšeg generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Domink Stros-Kana u tim srpske vlade u funkciji savetnika dobra stvar za Srbiju, kao i da će jedan od njegovih prioritetnih zadataka biti da "prepakuje" skupe dugove države.

Ministar: Razmotrićemo ukidanje Vukove diplome

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović izjavio je danas da odluku o ukidanju Vukove diplome, priznanja za odličan uspeh u osnovnoj školi, ne treba donositi preko noći jer je to znamenje koje ima mnogo značaja.

Dinar sutra u stagnaciji

Dinar će sutra biti u stagnaciji prema evru, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 114,6433 dinara, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Raste nepoverenje prema EU

Prema poslednjim rezultatima ankete objavljene u francuskom dnevniku "Kroa", evroskepticizam je u porastu u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji i Španiji.

Ostao bez obe ruke, a čeka presudu devet godina

U Osnovnom sudu u Paraćinu danas je 12. put za dve godine odložen Pretres Velimiru Stankoviću iz Ćuprije po tužbi Saše Ilića iz tog grada koga je, radeći na objektu Stankovića udarila struja i ostao je bez obe ruke.

Ljimaj oslobođen optužbi za zločine u Klečkoj

Osnovni sud u Prištini oslobodio je danas svih optužbi bivšeg pripadnika OVK Fatmira Ljimaja da je izdavao naređenja i učestvovao u torturi nad srpskim i albanskim civilima kao i srpskim vojnicima i policajcima, u jednom logoru u Klečki, u opštini Lipljan, jer smatra da ne postoje pouzdani dokazi o njegovoj krivici.