Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ko je zapravo Alfred Guzenbauer?

Karijera bivšeg austrijskog kancelara Alfreda Guzenbauera protkana je brojnim skandalima, špijunskim aferama i finansijskim malverzacijama, ali je taj deo portfolija novog savetnika Vlade Srbije vešto skriven od srpske javnosti.

Filipini: U sukobima 53 mrtvih

Najmanje 53 osobe poginule su u okršajima vladinih snaga i muslimanskih pobunjenika na jugu Filpina, gde su se danas sukobi intenzivirali.

Subotić u ponedeljak prvi put pred sudom

Stanko Subotić Cane trebalo bi da se u ponedeljak prvi put pojavi u Specijalnom sudu u Beogradu i iznese svoju odbranu povodom optužbi da je organizovao kriminalnu grupu koja je krijumčarila cigarete devedesetih godina i tako oštetila budžet Srbije.

Sukobi među sirijskim pobunjeničkim grupama

Sirijski pobunjenici koji se povezuju sa Al Kaidom pokrenuli su "ofanzivu" protiv pobunjenika druge dve (opozicione) frakcije uz sve primetnije nesporazume i sukobe među različitim pobunjeničkim grupama u Siriji, javlja agencija Rojters.

Knjižice za trudnice bez uplaćenih doprinosa tek od oktobra

Trudnice i porodilje kojima nisu uplaćeni doprinosi, ali i deca čije roditelje muči isti problem moći će da overe zdravstvene knjižice tek od oktobra, pošto je predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović najavio da će zakon kojim će se to omogućiti biti na dnevnom redu do kraja oktobra.

Izveštaj EK o Srbiji biće pozitivan

Redovni godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije biće pozitivno intoniran, uz manje zamerke na kašnjenje medijskih zakona, nedovoljnu nezavisnost regulatornih tela i državne subvencije javnim preduzećima.

Radnik poginuo na Koridoru 10

Radnik grčke firme "Terna" čiji identitet nije saopšten, koji je radio na izgradnji Koridora 10 kod Grdelica poginuo je danas oko 17 časova kada je dizalicom zakačio dalekovod, rekao je portparol policijske uprave (PU) u Leskovcu Boban Zdravković.

Srušen spomenik Srbima stradalim u "Oluji"

Jedan od retkih spomenika Srbima stradalim u "Oluji" i drugim ratnim sukobima na području Kninske krajine srušen je u noći između četvrtka, 12. i petka, 13. septembra  u selu Golubiću kod Knina.

Uhvaćeni naoružani i s heroinom

Policija je odredila meru zadržavanja do 48 sati N.S. (27) iz okoline Novog Sada, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Većina Italijana protiv Berluskonija

Skoro tri četvrtine Italijana smatra da bivši premijer Silvio Berluskoni treba da ode iz Senata nakon što je osuđen na kaznu od godinu dana zatvora zbog utaje poreza, rezultati su danas objavljene ankete koju je uradio institut SWG za državnu televiziju RAI.