Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Turci zaplenili 10 tona marihuane

Turska vojska zaplenila je više od deset tona kanabisa u velikoj operaciji na jugoistoku Turske, saopštile su danas vlasti ove zemlje.

Ubio devojku, pa pucao sebi u glavu

Večeras oko 18.40 časova kod Železničke stanice Zemun Polje, tridesetogodišnji Đ. J. ubio je devojku D. T. (25) i potom pucao sebi u glavu.

Novi napadi u Iraku, 58 mrtvih

U najnovijem talasu napada pobunjenika u Iraku, uglavnom u šiitskim naseljima u centralnim i istočnim regionima zemlje, poginulo je najmanje 58 ljudi.

Još nema bezbednosne procene Prajda

Iako je bilo najavljeno da bi danas mogla da se sazna bezbednosna procena za predstojeći Prajd u Beogradu, taj dokument se očekuje u narednim danima.

Novi zahtevi sirijske opozicije

Sirijska opozicija zatražila je danas da međunarodna zajednica zabrani da režim u Damasku koristi svoju vojnu silu za napade na gradska područja, kao dodatak zabrani upotrebe hemijskog oružja.

SNS traži pokrajinske izbore

Ministar regionalnog i lokalnog razvoja Igor Mirović rekao da očekuje od pokrajinske vlasti u Vojvodini da raspiše izbore umesto što se "uvlači u ljušturu".

Muke teške doći do invalidske penzije

Među evropskim zemljama, Srbija ima daleko najrigoroznije propisane uslove za odlazak u invalidsku penziju, a rešenje dobijaju samo oni koje je bolest toliko ugrozila da više nisu sposobni ni za jedan posao.

Danas je Svetski dan demokratije

U Srbiji se danas obeležava Međunarodni dan demokratije, koji je Generalna skupšina UN proglasila 2007. godine, kao Dan borbe za ostvarenje demokratskih ideala.

Devojčica se ubila zbog maltretiranja

Dvanaestogodišnja devojčica iz američke države Florida, koju su mesecima putem interneta maltretirale druge devojčice, ubila se ove nedelje, rekli su zvaničnici.