Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Jožef Kasa glavni urednik Subotičkih novina

Nakon dugogodišnje karijere u privredi, politici i bankarstvu, nekadašnji lider Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa oprobaće se i u novinarskim vodama, jer je imenovan na mesto glavnog i odgovornog urednika Subotičkih novina.

Ko finasira političke partije u Srbiji?

Neusklađenost zakona, nejasno, odnosno preširoko definisane zakonske odredbe kao i "rupe" u zakonima omogućavaju političkim partijama da prikriju izvore finansiranja svojih kampanja kao i da čine mnoge druge zloupotrebe, zaključak je okruglog stola i diskusije koja je održana u Novom Sadu.

Jak zemljotres pogodio jug Perua

Zemljotres jačine 6,2 stepena Rihterove skale pogodio je jug Perua, objavio je Američki geološki zavod, ali nema izveštaja o žrtvama ni materijalnoj šteti.

Zaplenjeno 1,2 tone marihuane

Albanska policija je saopštila da je na jugozapadu zemlje zaplenila 1,2 tone marihuane, za koju veruju da je trebalo da bude prokrijumčarena u Italiju, a uhapšena su i dvojica švercera droge.

UN: U Siriji mesečno pogine 5.000 ljudi

U sirijskom konfliktu za mesec dana prosečno pogine 5.000 ljudi, saopštio je danas pomoćnik generalnog sekretara UN za ljudska prava Ivan Šimonović pred Savetom bezbednosti UN, na sastanku posvećenom Siriji.

Posle mirnih protesta nasilje u Los Anđelesu i Ouklendu

Policija u Kaliforniji sukobila se sa nasilnim demonstrantima koji su, nakon mirnih protesta zbog oslobađajuće presude Džordžu Cimermanu za ubistvo crnog tinejdžera Trejvona Martina, počeli da razbijaju izloge i tuku ljude na ulicama Los Anđelesa i Ouklenda.

Razbijao ploče i krao bakar iz njih

Novosadska policija uhapsila je devetnaestogodišnjeg G.D. zbog sumnje da je početkom meseca razbio betonske ploče koje su u vlasništvu JP "Železnice Srbije".

Autoput zaobilazi hrast

Ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da je problem hrasta u selu Savinac kod Gornjeg Milanovca, koji je na trasi budućeg autoputa, rešen tako što će put zaobići drvo staro 600 godina.