Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zaplenjeno 1,2 tone marihuane

Albanska policija je saopštila da je na jugozapadu zemlje zaplenila 1,2 tone marihuane, za koju veruju da je trebalo da bude prokrijumčarena u Italiju, a uhapšena su i dvojica švercera droge.

UN: U Siriji mesečno pogine 5.000 ljudi

U sirijskom konfliktu za mesec dana prosečno pogine 5.000 ljudi, saopštio je danas pomoćnik generalnog sekretara UN za ljudska prava Ivan Šimonović pred Savetom bezbednosti UN, na sastanku posvećenom Siriji.

Posle mirnih protesta nasilje u Los Anđelesu i Ouklendu

Policija u Kaliforniji sukobila se sa nasilnim demonstrantima koji su, nakon mirnih protesta zbog oslobađajuće presude Džordžu Cimermanu za ubistvo crnog tinejdžera Trejvona Martina, počeli da razbijaju izloge i tuku ljude na ulicama Los Anđelesa i Ouklenda.

Razbijao ploče i krao bakar iz njih

Novosadska policija uhapsila je devetnaestogodišnjeg G.D. zbog sumnje da je početkom meseca razbio betonske ploče koje su u vlasništvu JP "Železnice Srbije".

Autoput zaobilazi hrast

Ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da je problem hrasta u selu Savinac kod Gornjeg Milanovca, koji je na trasi budućeg autoputa, rešen tako što će put zaobići drvo staro 600 godina.

Guglov "Strit vju" dolazi u Srbiju

Rodoljub Šabić, poverenik za informisanje i zaštitu podataka o ličnosti, na svom tviter nalogu saopštio je da je Gugl podneo formalan zahtev u vezi sa uslovima realizacije projekta "Strit vju" (Street View) u Srbiji.

Erdoganu oduzet počasni doktorat

Univerzitet u Alepu lišio je turskog premijera Erdogana počasnog doktorata, zbog podrške sirijskim pobunjenicima i napada na turske demonstrante.

Sedam mrtvih, 260 povređenih u u Kairu

Najmanje sedam osoba je poginulo, a 261 povređena u noćašnjim sukobima pristalica svrgnutog egipatskog predsednika Mohameda Morsija i snaga reda u Kairu, rekli su danas egipatski zvaničnici.

DS: Prijava zbog honorara Ani Bekuti

Protiv predsednika opštine Gornji Milanovac Milisava Mirkovića biće podneta krivična prijava i pokrenuto pitanje političke odgovornosti zbog milionskih isplata estradnim zvezdama, najavila je danas Demokratska stranka.

U Grčkoj novi generalni štrajk

U Grčkoj se danas održava generalni štrajk, uoči glasanja u parlamentu u sredu o paketu zakona o državnom sektoru, kao uslovu za produženje finansijske pomoći međunarodnih kreditora.

Saslušanje Đukanovića odloženo

Sašlušanje crnogorskog premijera Mila Đukanovića pred Anketnim odborom za rasvetljavanje afere "Snimak", odloženo je na neodređeno vreme.

Španija se izvinila Moralesu

Španija se izvinila Boliviji zbog svog učešća u događajima koji su doveli do preusmeravanja aviona predsednika Moralesa tokom medjunarodne potere za Snoudenom.