Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ultranacionalisti godinu dana uslovno

Ultranacionalista Miša Vacić osuđen je danas na godinu dana uslovne zatvorske kazne zbog širenja diskiminacije, nedozvoljenog držanja oružja i ometanja policije na dužnosti.

AI: Dozvolite abortus devojčici

Devojčica stara 11 godina, koju je silovao partner njene majke u Čileu, trebalo bi da ima prava na abortus, saopštio je Amnesti internešenel.

Vuk dečaku odgrizao deo prsta

Devetogodišnjem dečaku u beogradskom zoološkom vrtu vuk je odgrizao deo srednjeg prsta, a direktor zoo vrta Vuk Bojović je rekao da se dete provuklo kroz zaštitne ograde i došlo do kaveza sa vukovima.

Nova pucnjava u Novom Sadu, nema povređenih

Novosаđаnin Drаgаn Š, rođen 1976. godine, ispаlio je večeras tri hicа u Stevаnа M. iz Futogа, stаrog 32 godine, аli gа nije pogodio, pošto je ovaj uspeo dа pobegne. Do pucnjave je došlo u kаfiću nа Kvаntаškoj pijаci, posle krаće svаđe između Stevana M. i četvorice mladića, među kojima je bio i Dragan Š. Svađa je izbila jer je Stevаn M. poljubio konobаricu, posle čegа su gа nаpаlа četvoricа kojima se taj gest nimalo nije dopao, а jedаn je pucаo u njegа. Prilikom hаpšenjа, nаpаdаči su nаstаvili dа se ponаšаju аgresivno, а verovаtno su bili pod uticаjem аlkoholа. Brzom intervencijom više od 10 pripаdnikа novosаdske policije, uhаpšen je osumnjičeni, а pištolj iz kojeg je pucаno, inаče u ilegаlnom posedu, nаđen je u nedаleko pаrkirаnom kаmionu. Tridesetsedmogodišnji Novosаđаnin D. Š. ispаlio je večeras tri hicа u S. M. iz Futogа, stаrog 32 godine, аli gа nije pogodio, pošto je ovaj uspeo dа pobegne.

Dekan konačno na sudu?

Dekan kragujevačkog Pravnog fakulteta Predrag Stojanović, osumnjičen za korupciju, mogao bi prema nalogu Suda u Smederevu da bude priveden. Stojanović se pet godina nije pojavljivao na suđenju.

"Južni tok" će plaćati porez u Srbiji

Rusko-srpska kompanija zadužena za realizaciju projekta gasovoda Južni tok na teritoriji Srbije osnovana je u Švajcarskoj zbog jeftinijeg finansiranja, izjavio je u četvrtak generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Ukinuta presuda vehabiji Mevlidu Jašareviću

Apelaciono veće Suda BiH ukinulo je danas prvostepenu presudu Mevlidu Jašareviću, prema kojoj je osuđen na 18 godina zatvora zbog toga što je u oktobru 2011. pucao na Ambasadu SAD u Sarajevu, i naložilo novo suđenje, piše "Dnevni avaz".