Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pakistanke streljane zbog plesa na kiši

Dve sestre stare 15 i 16 godina i njihova majka streljani su prošle nedelje u svojoj kući u gradu Čilasu u svernoj pokrajini Gilgit jer su plesom po kiši ukaljale porodičnu čast.

Tužilaštvo za pooštravanje kazni za pirateriju

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal ne nudi nagodbe niti odlaže krivično gonjenje kada su u pitanju osumnjičeni za pirateriju odnosno izvršioci krivičnih dela zloupotrebe autorskih prava, a zalaže se i za pooštravanje kaznene politike u toj oblasti.

Rekonstrukcija Vlade ili prevremeni izbori?

Posle "zelenog svetla" iz Brisela, politički analitičari ocenjuju da bi, ako rekonstrukcija vlade ne bude uspešna - pa prevagnu stranački interesi i rekonstrukcija postane poprište sukoba oko "stranačkih feuda" - moglo da dođe i do prevremenih izbora u Srbiji.

Privremeno otvoren malogranični prelaz kod Nakova

Nakon devetogodišnje pauze, ponovo je podignuta rampa na nekadašnjem malograničnom prelazu Nakovo-Lunga. Za građane sa obe strane granice, granični prelaz privremeno je otvoren od petka do nedelje. Za odlazak u Rumuniju našim građanima neophodan je pasoš, a komšijama  iz Evropske unije samo lična karta.

Amfilohije: "NATO je Četvrti rajh"

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je NATO pakt "Četvrti rajh, odnosno nastavak fašizma i želje da se zagospodari čitavim svetom".

Fejsbuk bez pitanja uzima brojeve telefona

Fejsbuk bez prethodnog obaveštenja uzima brojeve telefona koji pripadaju onima koji koriste android aplikaciju za ovu društvenu mrežu, čak i ako nemaju profil na Fejsbuku, ako se i ne prijave za aplikaciju, i ako ne podele eksplicitno svoj broj telefona.

Tadić: Slavi se nepostojeći datum

Boris Tadić smatra da je odluka Evropskog saveta veoma značajna za Srbiju i njene građane, zato što sadrži smernice kojih bi svaka vlada trebalo da se drži.

Švedska: Femenke opet u akciji

Policija Švedske privela je tri članice pokreta "Femen" koje su se skinule kod džamije u stokholmskoj centralnoj četvrti Sedermalm, tražeći slobodu za žene.

Završena vojna vežba "Resava 2013"

Pripadnici Vojske Srbije izveli su na Pasuljanskim livadama kod Ćuprije vojnu vežbu Resava 2013, uz čestitke predsednika Srbije Tomislava Nikolića na uspehu.