Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Prpa: Komisija za istragu ubistava novinara uvreda za mrtve

Formiranje komisije za rasvetljavanje nerazjašnjenih ubistava novinara u Srbiji, na čijem je čelu glavni i odgovorni urednik B92 Veran Matić, je "populistička predstava i cirkus, koja vređa mrtve ljude", izjavila je danas Branka Prpa, supruga ubijenog vlasnika Dnevnog telegrafa Slavka Ćuruvije.

BP plaća četiri milijarde dolara za Meksički zaliv

Američki sud odobrio je danas sporazum prema kojem naftni gigant Britiš petroleum (BP) pristaje da prizna krivicu za ubistvo bez predumišljaja i druge optužbe i da isplati četiri milijardi dolara zbog nesreće na naftnoj platformi u Meksičkom zalivu 2010. godine.

Švedska traži uvođenje viza Srbiji i državama regiona

Ministar za migracije i politiku azila Švedske Tobijas Bilstrom insistira da se građanima Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore ponovo uvedu vize za putovanja u Evropsku uniju i pismo sa tim zahtevom poslao je vladama preostalih 26 država članica EU.

Vinkovci protiv ćirilice

Peticiju protiv uvođenja ćirilice i dvojezičnih natpisa u Vukovaru, danas je potpisalo i dve hiljade meštana Vinkovaca.

Dinar u sredu slabiji

Dinar će u sredu oslabiti prema evru za 0,1 odsto, tako da će zvanični srednji kurs biti 112,0591 dinara za jedan evro.

Policija šest sati ispitivala Beka

Saslušanje biznismena Milana Beka u svojstvu građanina povodom slučaja "Luka Beograd" završeno je nešto posle 17 časova u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, u Palati Srbija.

Ranjen šef bugarske mafije

Jedan od šefova bugarske mafije Zlatomir Ivanov, poznat kao Zlatko beretka, ranjen je danas ispred suda u Sofiji.

Prihodi od carina veći za osam odsto

Prihodi od carina u Srbiji prošle godine iznosili su 345 milijardi dinara, što je osam odsto više nego 2011, a tri odsto iznad plana, saopštila je Uprava carina.

Uskoro ispravljene zbirke za malu maturu

Zbirka iz srpskog jezika za završni ispit iz koje osmaci spremaju malu maturu sadrži greške u zadacima, ali nadležni poručuju da će ispravke biti obavljenje početkom februara.

Umro brat Slobodana Miloševića

Borislav Milošević, brat bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, preminuo je prošle noći u Beogradu, u Kliničko-bolničkom centru "Dedinje".

Gotovina počasni građanin Dubrovnika

Dubovački gradski večnici doneli su odluku da hrvatski general Ante Gotovina bude proglašen za počasnog građanina Dubrovnika, javili su danas hrvatski mediji.

Kurdi objavljuju prekid sukoba?

Kurdski ekstremisti će objaviti prekid sukoba sa Turskom u februaru, u skladu sa krhkim mirovnim procesom čiji je cilj okončanje pobune koja traje 28 godina.

700.000 izbeglica iz Sirije

Više od 700.000 izbeglica iz Sirije registrovano je u susednim zemljama ili čekaju da uđu u proces registrovanja, saopštile su Ujedinjene nacije.